YÖK üyeliğine Hemşerimiz Atandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YÖK üyeliğine Hemşerimiz Atandı
Niğde Çamardılı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt YÖK üyeliğine atandı.esmi Gazete atama kararlarına göre YÖK üyeliklerinden biri Prof. Dr. Cevahir Uzkurt oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı ve Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre YÖK'te 6 üyenin görevlerine son verildi. 
Niğde doğumlu Cevahir Uzkurt YÖK'e atanan 5 yeni üyeden biri oldu. 

Akademi ve bürokrasi alanında pek çok deneyimi olan Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, 2012-2015 yılları arasında Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü, 2015-2018 yılları arasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı.
Prof. Dr. Cevahir Uzkurt; 1995 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İşletmecilik Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Siyaset Ana Bilim Dalı'ndan yüksek lisans ve 2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Üretim Yönetimi ve Pazarlama Ana Bilim Dalı'nda doktora derecesini aldı.
Prof. Dr. Uzkurt, sırasıyla Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde öğretim elemanı olarak görev yapmıştır. 2009 yılında doçent olduktan sonra Amerika'da Alliant International University, School of Management'da Misafir Öğretim üyesi olarak görev yapmış, ulusal Ar-Ge ve yenilik (inovasyon) sistemleri, yenilik yönetimi, yenilikçi organizasyon kültürü, pazarlama ve yenilik ilişkisi üzerine proje çalışmalarını yürütmüştür.

2015 yılında profesör unvanı alan Uzkurt'un uzmanlık alanları içerisinde ayrıca Türkiye'nin Ar-Ge ve yenilikçi yapısı, yenilikçi girişimcilik, inovasyon ve fikri mülkiyet hakları, Teknoparklar, Ar-Ge merkezleri, kuluçka merkezleri, etki analizi, pazarlama stratejileri, tüketici davranışları ve pazarlama araştırma konuları bulunmakta olup bu alanlara ilişkin ulusal ve uluslararası akademik platformlarda yayınlanmış çok sayıda kitap, kitap bölümü ve akademik makaleleri bulunmaktadır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kurdukları kooperatifle yöresel ürünler üretiyorlarÖnceki Haber

Kurdukları kooperatifle yöresel ürünler...

Hazırlık yapan 4 FETÖ’cü Edirne’de yakalandıSonraki Haber

Hazırlık yapan 4 FETÖ’cü Edirne’de yakal...

Yorum Yazın