Veli ve öğrenciler, öğretmenlerini istiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Veli ve öğrenciler, öğretmenlerini istiyor
Niğde'de sınıf öğretmenlerinin dönem ortasında köye tayinin çıkarılmasına veliler ve öğrenciler tepki gösterdi.

 Merkez Mehmet Emet Aydoğan İlkokulunda görev yapan sınıf öğretmenleri Nursel Işık  ve Ö.K. arasında geçen yıl çıkan tartışma nedeniyle adli ve idari soruşturma başlatıldı.  Bu dönem 1 sınıf öğretmenliğine verilen Işık,  idari soruşturma kapmasında, Ovacık köyündeki bir okula tayin edildi. Diğer öğretmen ise okulda görevinde kaldı.  Okul önünde toplanarak çocuklarının mağdur olduğunu savunan veliler, öğretmenlerinin geri gelmesi için okul önünde toplanarak duruma tepki gösterdi.  Veliler ve öğrenciler  daha sonra Niğde Valisi Mustafa Koç’u ziyaret ederek, sorunun çözülmesi için yardım istediler.  
Velilerden Bayram Polat, öğretmenin dönem ortasında gönderildiği için çocukların mağdur olduğunu söyledi.
Polat:  “Eğer gerçekten öğretmen suçluysa öğretmen vatan haini mi, devlete mi, vatana mı bayrağa mı hakaret etmiş. Kişisel problemler var ise bunun bize yansıtılmasının bir anlamı olmamalıdır. Çocuklarımızın psikolojik travma geçirmemesi için öğretmenimizi geri istiyoruz. Bu yapılacaksa ya dönem sonunda yapılmalı ya da dönem başında yapılmalıydı. Çocuklarımız, adaptasyon sürecince anca okula alışabildi ve bunlar birinci sınıfta. Bu çocuklar psikolojik sıkıntı yaşamakta ve çocuklarımız mağdur edilmektedir. Buradan yetkililerle sesleniyoruz.” Dedi 
Öğretmenin çocuklarla ilişkisinin çok iyi olduğunu ifade eden  velilerden Nihal Kadı ise, "Çocuğum her pazartesi, yataktan 'öğretmenimi özledim' diyerek kalkıyor, her gün öğretmenini öpüp, ona sarılarak okuldan ayrılıyor. Yetkililere sesleniyorum, çocuklarımızın öğretmenle oluşan böyle bir ilişkisinin bozulmasını istemiyoruz. Her sorunun farklı bir çözümü vardır. Bu konunun veliler ve öğrenciler açısından da değerlendirerek mağdur edilmeden çözülmesini istiyoruz. Yetkililerden veliler olarak çözüm bekliyoruz" diye konuştu.  Veliler ve öğrenciler  daha sonra Niğde Valisi Mustafa Koç’u ziyaret ederek, sorunun çözülmesi için yardım istediler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
200 Bin Adet Kaçak Makaron Ele GeçirildiÖnceki Haber

200 Bin Adet Kaçak Makaron Ele Geçirildi

Mobbingle mücadele destek hattı açıldıSonraki Haber

Mobbingle mücadele destek hattı açıldı

Yorum Yazın