Sorunlar ‘Beyaz Masa’ da Çözülüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sorunlar ‘Beyaz Masa’ da Çözülüyor

 

Vatandaşların sorun, görüş ve taleplerini iletebildiği, Niğde halkına her konuda yol göstermeyi amaç edinen, kendisine ulaşan tüm sorun, görüş ve talepleri çözümlenebilmesi için ilgili birimlere ileten ve takibini yapan Beyaz Masa birimi hizmete yoğun bir tempoyla devam ediyor.

Niğde Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Beyaz Masa birimi, 2023 yılında gelen istek ve taleplerin yüzde 99’u sonuçlandırılırken, vatandaşların her türlü talep ve önerisi için çözüm adresi olmaya devam ediyor.

BELEDİYE BASIN YAYIN MÜDÜRLÜĞÜ, BELEDİYE BİRİMLERİ İLE VATANDAŞ ARASINDA KÖPRÜ OLUYOR

Halkın sorunlarına daha iyi ve etkili çözüm bulmak amacıyla faaliyetini sürdüren Beyaz Masa birimine gelen tüm talep ve şikayetler anında değerlendirilmeye alınıyor. İstek ve talepler Beyaz Masa birimi görevlileri tarafından online olarak anında ilgili birimlere ulaştırılıyor. İlgili birim müdürlükleri, dilekçelere en kısa sürede cevap veriyor. Beyaz Masa birimi yenilenen modern yüzüyle vatandaşın da büyük beğenisini kazanıyor. İstek ve temenniler konusunda da oluşturulan 0 552 501 5151 Whatsap ihbar hattı ile de vatandaşın sorunlarına cevap veren Niğde Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, belediye birimleri ile vatandaş arasında köprü oluyor. Gelen istek ve talepler Basın Yayın ve Halkla İlişkiler müdürlüğü Koordinatörlüğü’ne bağlı olarak çalışan Beyaz Masa birimi personeli tarafından sistem üzerinden ilgili birim müdürlüğüne gönderiliyor. Sorun, talep ve öneriler; ilgili birimler tarafından kısa sürede çözülüyor. Çözüm Masası’na başvuran vatandaşların başvuruları sonuçlandığında, vatandaşa geri bildirimler SMS, telefon veya e-posta ile anında geri dönüş sağlanıyor.

BEYAZ MASA VATANDAŞ TALEPLERİNİ İVEDİLİKLE KARŞILIYOR

Beyaz Masa ile vatandaş ile belediye arasındaki iletişimin daha sağlıklı hale geldiğini belirten Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Belediye olarak en önemli görevlerimizden biri halkımızın talepleri doğrultusunda hizmet vermek. Bu çaba ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Beyaz Masa, vatandaşla belediye arasında köprü vazifesi görerek vatandaşın meşru taleplerini ivedilikle karşılamaya çalışmaktadır” dedi.

BEYAZ MASADAKİ TALEPLERİN YÜZDE 99’U ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU

Başkan Özdemir yaptığı açıklamada; Göreve başladığımız ilk günden beridir en önem verdiğim konuların başında vatandaşlarımızın istek şikâyet ve dilekçelerine olabilecek en hızlı şekilde geri dönüş yapılması, cevapsız hiçbir talebin bırakılmamasıdır. Bu kapsamda belediyemizde bulunan beyaz masaya 2023 yılı içerisinde yaklaşık 11 Bin 947 istek ve talepte bulunulmuş ve bu taleplerin 10 bin 6986’sı sonuçlanmıştır. Bu da demek oluyor ki 2023 yılında Beyaz Masamıza gelen istek ve taleplerin yüzde 99’u sonuçlanmıştır. Bu konu benim için hayati derecede öneme sahiptir. Elbette her istek her talep her şikâyet %100 oranında vatandaşımızın isteği doğrultusunda çözülmeyebilir fakat Niğde Belediyesine başvuruda bulunan her vatandaşımıza cevap verilecek mağduriyet yaratılmayacaktır.

WHATSAP İHBAR HATTINA GELEN ŞİKAYET VE TALEPLERDE ÇÖZÜME KAVUŞTURULUYOR

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz, günlük, haftalık ve aylık olarak milletimizin gerek resmi dilekçe olarak gerekse Whatsapp ihbar hattına gelen istek ve şikayetlerin takip ve koordinasyonunu sağlayarak ilgili birimlerle irtibat kuruyor. Resmi olarak başvuruda bulunulan dilekçelere yazılı olarak cevap verilmesi sağlanırken Whatsapp ihbar hattına gelen taleplerde de bizzat telefonla arayarak anında çözüm üretmeye çalışıyorlar. Whatsap istek ve şikayet hattımıza ise 12 bin 320 istek ve talepte bulunulmuş olup 12 bin 40 tanesine olumlu geri dönüş yapılmış olup, 280 talep ve şikayet cevap verilmek üzere beklemededir. Vatandaşlarımızın istek şikâyet ve sorularına hızlı bir şekilde cevap vermek hiçbir şekilde yanıtsız soru bırakmamak benim başkanlığımın en temel prensiplerinden bir tanesidir. Millet odaklı şeffaf belediyecilik bizim değişmez ilkemizdir” dedi.  

ÇARI MERKEZİ 1 YILDA YAKLAŞIK 100 BİN ÇAĞRIYA CEVAP VERDİ

Başkan Özdemir; “ Hemşerilerimiz belediyemize iletmek istedikleri konuları 444 51 01 no’lu hat üzerinden bizlere ulaştırabiliyorlar. Vatandaşlarımız Çağrı Merkezimizi arayarak; Talep ve şikâyetlerinizi iletebiliyorlar. Çağrı merkezimize 2023 yılı içerisinde 99 bin 227 çağrıya cevap verildi” dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Niğde Belediyespor liderlikten 3’üncülüge düştüÖnceki Haber

Niğde Belediyespor liderlikten 3’üncülüg...

Üniversite Öğretim Üyesinden Toros Kurbağası SergisiSonraki Haber

Üniversite Öğretim Üyesinden Toros Kurba...

Yorum Yazın