Servet Değerinde: Kilosu 25 Bin TL

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Servet Değerinde: Kilosu 25 Bin TL

 

İlaç ve kozmetik sektöründe kullanılan ve vücuttaki ölü hücreleri canlandırdığı düşünülen servet değerindeki ‘arı sütü’nün gramı 25, kilosu ise 25 bin TL'den satılıyor.

Türkiye'de az miktarda üretilen ve insan vücuduna çok sayıda faydası olan arı sütünün sağımına başlandı. Kilosu 25 bin lira olan arı sütü, bağışıklığı güçlendirdiği için yok satıyor. Genç işçi arıların, ana arı adaylarını ve ana arıları beslemek için ürettiği arı sütünün sağımı, çiçeklerin açtığı Nisan ayında başlıyor ve Temmuz ayının 15'ine kadar devam ediyor.

HOBİ OLARAK BAŞLADILAR GEÇİM KAYNAKLARI OLDU

Niğde’de eşiyle birlikte hobi olarak başladıkları arıcılık artık geçim kaynakları olurken Niğde’de ilk defa arı sütü üretimini yapmaya başlayana Eğitim Fakültesi matematik öğretmeni Ayhan Güngör; “  10 yıl ticaretle uğraştıktan sonra ticareti bırakıp köye göçtük. Köyümüze geldikten sonra ne yapabiliriz diye düşünürken arıcılık yapmaya başladım. Eşimle beraber birlikte Niğde’de ilk defa arı sütü üretimini biz yapmaya başladık.  Niğde’de 7 yıldır arı sütü üretimi yapıyoruz. Arıcılığa başlamamız daha önceki ticaret hayatımdan sonra sadece bir hobi amaçlı olarak arıcılığa başlamak istedik. Yalnız arıcılık bizi öyle içine aldı ki bütün işimiz arıcılık oldu. Başlangıçta sadece bal üretimi yapıyorduk, arı sütüyle de boş zamanlarımızı değerlendirmek istedik ki ilgi daha fazla olduğunu gözlemledik. Arı sütüne ve böylece arı sütü üzerine yoğunlaştık.  Bal üretimimizde var ancak arı sütü üzerine daha yoğun çalışıyoruz. Arı sütünün üretimlerini Niğde’de ilk defa biz gerçekleştirdik.

ARI SÜTÜNÜ KANSER HASTALIKLARIDA KULLANIYOR

Bir çok hastalığın tedavisinde Arı sütü kullanıldığını ifade eden Güngör; “ Arı sütü sağlık açısından temel fonksiyonu bağışıklık güçlendirici, metabolizma güçlendirici, hücre yenileyici özelliğe sahip güçlü bir ürün arı sütü. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılabiliyor. Kanser hastaları kullanabiliyor, çocuk özlemi çekenler kullanabiliyor arı sütünü önemli bir sağlık ürünü. Arılar, arı sütünü yavrularını ve kraliçe arıyı beslemek için üretiyorlar. Yavrular kısa bir süreliğine arı sütüyle besleniyor,  kraliçe arı ise ömrü boyunca arı sütüyle besleniyor ve bu sayede normal işçi arılar 6 hafta yaşarken kraliçe arı 6-7 yıl yaşama sahip oluyorlar.  Buda arı sütü sayesinde olduğu uzmanlarca söyleniyor. Çünkü arı sütü hücre yenileyici, uzun ömür, gençlik iksiri olarak, sağlıklı yaşam ürünü olarak bilinen bir ürün olduğunu ifade etti.

Arı sütü üretimi hakkında bilgiler veren Güngör; “, "Sabah 7'de iş başı yapıyoruz. Kovanları hazırlıyoruz. Kovanlardan arı sütü dolu çıtaları alıyoruz. Daha sonra bunları tek tek gözlerden çıkartıp hasat ediyoruz. Bu yıl hasat bereketli başladı. Normal işçi, yavru larvalarını arı sütü gözlerimize transfer ediyoruz, transferimizden 66 ile 72 saat sonra arı sütü hasat zamanı gelmiş oluyor. 3 gün sonra hasatlarımızı yapıyoruz tekrar aynı gözlere larva transferi yaparak tekrar kovanlara veriyoruz yani 3 günde bir hasat var arı sütünde. Bölgemiz Niğde’de karasal iklim ve yüksek rakımdan kaynaklanan bu üretimimizi Nisan 15 ile Temmuz 15 tarihleri arasında gerçekleştirebiliyoruz” diye konuştu.

ARI SÜTÜNÜN GRAMI 25, KİLOSU 25 BİN TL

Arı sütünün gramı 25 TL’den kilosu 25 bin liradan satıldığını belirten Güngör; “ Arı sütü düşük gramajlarda üretilebilen bir ürün diğer bildiğimiz arı ürünleri gibi, polen gibi bal gibi yüksek gramajlarda üretilemiyor. Bir kovan ortalama 10 ile 15 gramlık süt üretebiliyor her periyotta bu yüzden üretim aşaması çok zor. Hem toplama, hasat işlemi esnasında hem de üretim esnasında kovanların kraliçesiz olması gerekiyor, yavru dediğimiz takibin yapılması gerekiyor, kendilerine kraliçe yapmamaları sağlanıyor. Bu yüzden meşakkatli bir işi var bu sebeple arı sütü az üretilebilen kıymetli bir ürün. Gramını 25 Liradan satıyoruz, 10 gramlık, 20 gramlık ambalajlarımız var ‘’dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Niğde’de Lahana Hasadına BaşlanıldıÖnceki Haber

Niğde’de Lahana Hasadına Başlanıldı

Motosiklet denetimlerinde kurallara uymayanlara 7 ayda 7 milyon ceza kesildi.Sonraki Haber

Motosiklet denetimlerinde kurallara uyma...

Yorum Yazın