Pankreas Kanseri Hastaları Artık Başka Şehirlere Sevk Edilemeycek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pankreas Kanseri Hastaları Artık Başka Şehirlere Sevk Edilemeycek
Pankreas kanserinin tedavisinde yapılan whipple ameliyatı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez yapıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanları Dr. Öğretim Üyesi Oytun Saffet Kahyaoğlu ve Dr. Öğretim Üyesi Abdul Rıdvan Kulu, pankreas kanseri hastaya, Whipple operasyonu gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza attı.
Karın ağrısı şikayeti ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran 69 yaşındaki Cavit Bıçkı’da yapılan tetkiklerin ardından pankreasında tümör tespit edildi.
Teşhisin ardından başarılı bir operasyonla hastanın tümörü açık cerrahi yöntemiyle pankreastan çıkarıldı.
Daha önce Niğde’de whipple operasyonunun yapılamadığını belirten Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çetinkaya NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’nun da yer aldığı basın açıklamasında Niğde’de yapılmayan ameliyat kalmayacak diyerek iddialı konuştu.
Çetinkaya açıklamalarında şunları söyledi; “ Üniversitemizin katkılarıyla öğretim üyesi kadromuz güçlendikten sonra onkolojik cerrahilere başlayacağımızı daha önceden de iletmiştim.  Onkolojik konseyimizi oluşturduk. Hocalarımızın büyük katkılarıyla Niğde'de daha önceden yapılmamış pankreas kanserinin ameliyatını arkadaşlarımız başarıyla yaptılar. Hastamız bir iki gün yoğun bakımda tutulduktan sonra servise alındı. Şunun sözünü ve garantisini veriyorum. Biz Niğde'de daha önceden yapılmamış ameliyatları yapmaya devam edeceğiz ve her geçen gün de güçlenmeye devam ediyoruz.” 
Hastanın ameliyat sonrasında herhangi bir komplikasyonu olmadığını belirten Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Abdül Rıdvan Kulu ise;  “Hazırlıklarımızı başarılı bir şekilde diğer bölümdeki arkadaşlarımızın da desteğiyle tamamladıktan sonra da başarılı bir ameliyatı gerçekleştirdik. Bu ameliyat en büyük ameliyatlarından birisi. Birkaç günlük yoğun bakım evresinden sonra hastamızı taburculuk aşamasına getirdik. İnşallah taburcu edeceğiz. Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı olarak bundan sonraki süreçteki amacımız özellikle il dışına ameliyat için gitmek zorunda kalan kanser vakalarının bundan sonra Niğde dışına çıkmadan hastanemiz bünyesinde ameliyat edilmesi ve şifayla taburcu edilmesi olacaktır.” dedi.
Niğde’de ilk kez yapılan ameliyat hakkında konuşan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Oykun Saffet Kahyaoğlu’da şöyle konuştu; “Hastamız Cavit Bey'in pankreas başındaki dört santimlik tümörü vardı. Gayet güzel bir şekilde kanser başı ameliyatını yaptık. Hastamız taburculuk aşamasına geldi. Cavit amcayı evine göndereceğiz. Ondan sonraki tedavi sürecinde de kemoterapi radyoterapisini almaya devam edecek. Ve ondan sonra da bizim üç aylık kontrollerimize beş sene boyunca devam edecek.
Karın ağrısıyla geldiği hastanede kanser olduğun öğrenen 69 yaşındaki Cavit Bıçkı ise operasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Bıçkı;  “Ben Niğde Çamardı Çukurova köyündenim. Buraya bir karın ağrısı ile geldim. Çok memnunum. Hocalarımdan Allah razı olsun. Bu ameliyat yapılamıyordu, şehir dışına gitmek gerektiğini duydum ama burada sağlığıma kavuştum. Şimdiye kadar duymamıştık böyle bir şey olduğunu. Allah razı olsun” dedi.  
Cavit Bıçkı’nın Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisi kemoterapi süreciyle devam edecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürer: “ Ekmek kuyruğundaki vatandaşa Togg seyrettiriliyor “Önceki Haber

Gürer: “ Ekmek kuyruğundaki vatandaşa To...

Niğde Belediyesi’nden Gençliğe ‘Ahmet Şafak’ KonseriSonraki Haber

Niğde Belediyesi’nden Gençliğe ‘Ahmet Şa...

Yorum Yazın