ÖZDEMİR; ‘’ NİĞDE KAZANACAKSA KAYBETMEYE RAZIYIM ‘’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÖZDEMİR; ‘’ NİĞDE KAZANACAKSA KAYBETMEYE RAZIYIM ‘’
Eski Sanayi Sitesi'nde boşaltılan iş yerlerinin yıkımına başlandıNiğde Belediyesi, Eski Sanayi Sitesi'nde 10 hektarlık alanda ve 347 parselde başlatılan "Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamında, boşaltılan dükkanların yıkımını sürdürüyor.

Proje ile ilgili bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir hem eski sanayi hem de Kale projesi ile ilgili yaptığı açıklamada birçok sıkıntı yaşandığına dikkati çekerek, Niğde kazanacaksa biz her türlü kaybetmeye razıyız dedi ve her iki projenin de Niğde’ye kazandırılan çok önemli eserler olduğunu ifade etti.
Özdemir; ‘’ Şuanda bir tarihe şahitlik ediyoruz ileride bugünler böyle tarihi altın harflerle yazılacak çünkü şehrin ortasında eski sanayi bölgemizde hiçbirimizin içine sinen görüntüler yoktu. 90’lı yıllarda tartışılmaya başlandı taşındı, taşınacak diye ama hiçbir yönetim buna cesaret göstermemişti şükürler olsun biz o cesareti gösterdik. Sanayi esnafımız ilk başlarda kabullenmekte zorlandılar onlara da hak verdik çünkü yılların bir birikim vardı. Yeri geldi konuştuk, yeri geldi tartıştık ama şükürler olsun şu an geldiğimiz noktada neredeyse tamamen bitirdik.’’dedi.
Eski Sanayi Sitesinin yıkımının bitmesi ile bölgeye planlanan projeden de söz eden Başkan Özdemir şunları söyledi; ‘’ İçerisinde sinema, kültür merkezi, yürüyüş alanları, spor alanlarının olduğu ve aynı zamanda alışveriş imkanı sağlayan bir cazibe merkezi haline eski sanayimizi dönüştürmüş olacağız. İç Anadolu Bölgesi'nin en güzel alışveriş merkezi de burada olacak.Bölgenin içinden geçen kanalı da DSİ'den devraldık burada çok farklı bir gölet çalışmamız olacak. ‘’
‘NİĞDE KAZANACAKSA BİZ HER TÜRLÜ KAYBETMEYE RAZIYIZ’
Kale Koruma ve Yenileme Projesi ile ilgili yaşanan sorunlara da değinen Başkan Özdemir Kale projesinin bir kentsel dönüşüm projesi olmadığını anlatamadıklarını koruma ve yenileme projesi olduğunu söyledi.
 Özdemir; ‘’ Herkesin arayıp bulamayacağı bir proje orada yüksek binalar olmayacak, eski binaların koruması ve yenilenmesi ve onlarla uyumlu çok daha az sayıda yeni binanın taş olarak Niğde mimarisinde binaların yapılması projesiydi ama maalesef karşı çıkan ekiple uğraştık, normalde bu işte insanlar kurullarla uğraşır, mahkemelerle uğraşır, başka şeylerle uğraşır biz maalesef Niğde'de böyle belli bir grup var onlarla uğraştık. Biz siyasi rant dedik zamanında ama siyasi rant için bu kadar memlekete kıyılmaz. Niğde ölçeğini geçelim büyük şehirlerin alamayacağı bir yatırımı biz Kale bölgesiyle alakalı Niğde'mize aldık. ‘’diye konuştu.
‘BU PROJELER BAŞKANLARI KOLTUKLARINDAN EDER’
Değişim, dönümüşüm projelerinin belediye başkanlarını koltuklarından ettiğini söyleyen Başkan Özdemir Niğde’nin hayrına bir hizmet olacaksa kotuk önemli değil dediği açıklamasını şöyle sürdürdü; ‘’ Elbette bu dönüşümlerin hepsi risktir siyasi açıdan. Yaklaşık beş bin kişiye yakın bir hak sahibi var karşında ve bu dönüşüme ilk başta hep böyle sıkıntılı geçer. Birçok belediye başkanının koltuğundan etmiştir bu projeler ama ben Niğde'nin hayrına olacak ne varsa burada ne koltuk önemli ne başka bir şey önemli.Biz burada hizmet etmeye geldik ve eser bırakmaya geldik. Inşallah bu bırakacağımız eserler de sadece günübirlik gelip geçici eserler değil. Hem eski sanayi hem kale yüzyıllarca Niğde'de kalacak, Niğde'ye atılmış bir imza olacak. Inşallah o imzayı atmak da şu bugünkü ekibe nasip oldu.Bunun karşılığı ne olursa ben her şeye varım hiç sıkıntı değil yeter ki Niğde'miz bir eser kazansın. 
Popülizm çok kolay. Popülizm zaten herkesin istediğini yapmak. Buradaki esnaf dönüşmek istemiyor, seni burada bırakalım. Kaledeki vatandaş neredeyse virane olmuş evini evini vermek istemiyor, tamam onu da orada bırakalım. E peki biz ne yapacağız? Nasıl eser bırakacağız? Yani gerçekten bunun için cesaretli olmak lazımdı. Allah'a şükürler olsun ben ve çalışma arkadaşlarım hep birlikte bu cesareti gösterdik. Sonuçta Niğde kazanacaksa biz her türlü kaybetmeye razıyız bunda sıkıntı yok. Koltukmuş önemli değil, biz hizmet etmeye geldik, eser bırakmaya geldik. Sonucu ne olursa olsun her şeye razıyız yeter ki Niğde bir eser kazansın. Bu eserin en güzelini işte sanayi bölgemizde, Kale bölgemizde kazanmış olacağız. ‘’


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KPSS’de son oturum yapıldıÖnceki Haber

KPSS’de son oturum yapıldı

Niğde’de değişik suçlardan aranan 223 kişi yakalandıSonraki Haber

Niğde’de değişik suçlardan aranan 223 ki...

Yorum Yazın