Okullarda Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okullarda Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

 

 Yaz tatilinin ardından, milyonlarca öğrenci ve öğretmen için ilk ders zili çaldı. 2024-2025 eğitim yılı dün çalan ilk ders zili ile başladı. Yeni eğitim öğretim yılının ilk haftasının ilk dersinde temel eğitim ve ortaöğretim kademesindeki tüm sınıflarda, "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla hazırlanan açılış dersiyle eğitime başladı.

Öğrenciler, öğretmenler ve veliler, sabah saatlerinden itibaren okulun ilk günü heyecanını yaşadı. Okul öncesi, ilkokul 1. ve 5. sınıflar, geçen hafta uyum eğitimi almıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm kademelerde 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmenin ders başı yaptığı 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında, ücretsiz ders kitapları ve yardımcı kaynakları öğrencilere ulaştırdı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ile Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi"ndeki, açıklamalarının ardından kendi imzasını taşıyan, "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" konulu resmi yazı 81 ile gönderildi. Resmî yazıda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile değerlerin kişiyi erdemlere ulaştıran ve eylemleri aracılığıyla gözlemlenebilen "erdem-değer-eylem" çerçevesinde kavramsallaştırıldığı belirtildi.

"Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" konulu ders, ilkokul ve ortaokul düzeylerinde 40 dakika süreyle verilecek. Resmî yazıya göre bu dersle öğrencilerin vatan sevgisini, kardeşliği, yardımseverliği, adaleti ve özgürlüğü, Türk ve Filistin halklarının birlikte mücadele ettiği tarihi olaylar üzerinden öğrenmeleri sağlanacak. 

Çanakkale Savaşı'nda Türk ve Filistin halklarının omuz omuza savaşarak gösterdiği kahramanlık ve fedakârlık anlatılarak Gazze'deki direnişle, özgürlük ve vatanlarına bağlılıkları vurgulanacak. Bu şekilde, iki halkın tarihten gelen güçlü dostluk ve kardeşlik bağları öğrencilerin kalplerine dokunacak.

Ortaöğretimin tüm sınıf kademeleri yani 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflarda verilecek 40 dakikalık ders çerçevesinde, öğrencilerin vatan sevgisi, bağımsızlık, adalet, diğerkamlık, kardeşlik, özgürlük ve empati değerleriyle yoğrularak tarihi süreçte Türk ve Filistin halkları arasında Osmanlı Devleti'nin çatısı altında oluşan kardeşlik bağı ile Çanakkale Savaşı'nda omuz omuza verdiği mücadele ana hatlarıyla vurgulanacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Niğde'de CHP'nin 101’nci Yaşı KutlandıÖnceki Haber

Niğde'de CHP'nin 101’nci Yaşı Kutlandı

Ulukışla Pozantı Yolunda Zincirleme Trafik Kazası 1’ İ Ağır 3 Kişi YaralandıSonraki Haber

Ulukışla Pozantı Yolunda Zincirleme Traf...

Yorum Yazın