NÖHÜ'den Kayıt Yaptıramayan Öğrenciler İçin Son Fırsat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NÖHÜ'den Kayıt Yaptıramayan Öğrenciler İçin Son Fırsat

 

NÖHÜ'de kayıt hakkı kazanan ancak 28 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında çeşitli sebeplerle kayıt yaptıramayan öğrencilere yönelik üniversite tarafından duyuru yapıldı.

NÖHÜ tarafından duyuruda şu ifadelere yer verildi;  "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığı’nın 11.10.2018 tarihli ve 75850160-301.01.01-E.78166 sayılı yazısında yer alan  “ilgili yılın YKS kılavuzlarında yayımlanan kayıt tarihlerinde kayıt yaptıramayan adayların kayıt tarihinin bitiş tarihinden itibaren 3 hafta içinde başvurması durumunda adayın mazeretinin ilgili yükseköğretim kurumu tarafından değerlendirilmesine ve mazereti kabul edilenlerin kaydının yapılması “hükmü gereğince; üniversitemize kayıt hakkı kazanmış olan ancak 28 Ağustos - 01 Eylül 2023 tarihleri arasında çeşitli sebeplerle kayıt yaptıramayanların mazeretlerini belirten bir dilekçe ile 22 Eylül 2023 mesai bitimine kadar şahsen (şahsen gelemeyecek adayların noter vekaleti ile başvuru yapmaları gerekecektir) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımıza başvurmaları halinde kayıt işlemleri yapılacaktır.


Üniversiteye gelerek şahsen kayıt yaptıracak öğrencilerden istenecek belgeler nelerdir? 

Lise mezuniyeti 2008 ve öncesi olanlar için Lise veya Dengi Okul Diploması ya da Geçici Mezuniyet Belgesi aslı ya da noter onaylı örneği. Özel Güvenlik Koruma Programına yerleşen adaylardan istenen belgeler.

1-Adli Sicil kaydı, 2-Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınmış heyet raporu(Madde 18- Özel güvenlik görevlisi çalışma izni verilebilmesi için, Kanunun 10 uncu maddesinde sayılan şartların yanı sıra aşağıda belirtilen hususları kapsayacak şekilde, bir hastaneden veya yeterli bir sağlık kuruluşundan alınan “özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sağlık raporu istenir.), a) Psikiyatri: Psikiyatrik bir hastalık veya kişilik bozukluğu (Psikopati); alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olmamak. b) Nöroloji: Özel güvenlik hizmetini yerine getirmesine engel teşkil edebilecek nörolojik rahatsızlığı olmamak. c) Göz: Körlük veya gece körlüğü olmamak. d) Kulak Burun Boğaz(KBB): Özel güvenlik hizmetini yapmasına engel teşkil edebilecek işitme kaybı olmamak. 

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programına kayıt yaptıracak öğrencilerden istenen belgeler · Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak, Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde alınmış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs. )

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Niğde’de 18 Şüpheli Parmak İzinden BulunduÖnceki Haber

Niğde’de 18 Şüpheli Parmak İzinden Bulun...

Okul Önlerine Sıkı DenetimSonraki Haber

Okul Önlerine Sıkı Denetim

Yorum Yazın