NÖHÜ’de 11 Akademisyen Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NÖHÜ’de 11 Akademisyen Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında

 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte 11 akademisyen, Stanford Üniversitesi (ABD) tarafından Elsevier veri tabanında Yıllık Etki ve Kariyer Boyu kategorilerinde yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yeniden yer almayı başardı.

Dünyada Yüzde 2’lik Dilime Girmeyi Başardılar

Alanlarında uzman araştırmacılar tarafından 22 farklı alan ve 174 alt bilim dalındaki bilim insanları arasından ilk yüzde 2’lik dilime giren 200 bini aşkın bilim insanının verileri; bilimsel h-indeksi, dengelenmiş ortak yazarlı hm indeksi, atıf sayısı, yazar sırası ve sayısı, kendine atıf oranı gibi değişkenlere göre değerlendirildi. Değerlendirmenin ardından yapılan sıralama ise Elsevier veri tabanında Yıllık Etki ve Kariyer Boyu olmak üzere iki ayrı kategoride yayımlandı.

2023 yılı verilerinin esas alınarak yapılan sıralamaya göre Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Prof. Dr. Murat Barut, Prof. Dr. Adnan Görür, Prof. Dr. Mustafa Sarıdemir, Prof. Dr. Ümit Atıcı, Prof. Dr. Emin Çadırlı, Prof. Dr. Yasin Kabalcı, Prof. Dr. Murat Gökçek, Prof. Dr. Yeliz Konuklu, Prof. Dr. Zeliha Selamoğlu ve Doç. Dr. Khawar Jabran girmeyi başardı. Böylece 11 akademisyen, her iki kategoride “Dünyanın Etkili Bilim İnsanları Listesi”ne adını yazdırdı.

Rektörden Akademisyenlere Tebrik

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada yüzde 2’lik dilime girerek Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması’nda yer alan akademisyenleri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, “Hocalarımızın imza attığı bu başarı, Üniversitemizin uluslararası görünürlüğü ve prestiji açısından oldukça kıymetli.” dedi.

Üniversitemizin önümüzdeki yıllarda gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekte üniversite ile bilim insanları sıralamalarında daha yüksek noktalarda bulunacağına inandığını kaydeden Rektör Uslu, araştırma odaklı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin bu yöndeki çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade etti.

Rektör Uslu, ayrıca Üniversitemizin bilimsel araştırma ve geliştirme kapasitesine katkı sunan tüm akademisyenlerimize verilen desteklerin devam edeceğini de sözlerine ekleyerek konuşmasına son verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Niğde’de “ÖNCE YAYA” Kuralı Tanınmıyor!Önceki Haber

Niğde’de “ÖNCE YAYA” Kuralı Tanınmıyor!

Vali Çelik’ten Başkent Niğde Vakfına ZiyaretSonraki Haber

Vali Çelik’ten Başkent Niğde Vakfına Ziy...

Yorum Yazın