NİĞDE'YE AVM YAPILIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NİĞDE'YE AVM YAPILIYOR
Işıklar Holding şirketlerinden Niğbaş, Niğde'de AVM, Yurt ve Otel yatırımı için çalışmalara başladığını duyurdu.

Yapılacak projelerle birlikte bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.

Işıklar Holding, şirketlerinden Niğbaş için kayıtlı sermaye tavanı içerisinde bedelli sermaye artırımına gidilmesi kararı aldı. Yapılması planlanan 146 milyon TL tutarındaki sermaye artışı ile elde edilecek fondan sermaye artırımı işlemleri ile ilgili yaklaşık 530 bin TL giderlerin düşülmesi sonrasında elde edilecek 145 milyon 470 bin TL nakit girişinin tamamının AVM yapımında kullanılacağına dikkat çekildi.

Niğde’de ticari aktiviteler Bankalar Caddesi’nde yoğunlaşırken cadde, yaklaşık 25 bin civarındaki üniversite gençliği başta olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinin uğrak adresi konumunda bulunuyor. İl genelinde alışveriş kültürü ise şehir merkezi içerisinde yer alan pasaj-mağaza şeklinde gerçekleşiyor. Yapılacak nitelikli ve kapsamlı bir AVM’nin Niğde ve çevresini yeni çekim merkezi yapacağı düşünülüyor. Projenin tamamlanması ile birlikte bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. 

Yıllık 1,8 milyon Euro seviyelerinde düzenli net gelir

Yatırımın bölgede ilk olacağı, bölgenin ticari ve sosyal hayatında önemli bir boşluğu dolduracağı da kabul ediliyor. Projeden beklenen gelirlerin realize olması ve yatırımın faaliyete geçmesi ile birlikte Niğbaş’a yıllık 1,8 milyon Euro seviyelerinde düzenli bir net gelir sağlayacak. Niğbaş’ın mali yapısı üzerinde olumlu katkıları olacak. Bununla birlikte AVM bünyesinde kiralanacak mekanlarda da tahminen 1000 kişinin üstünde kişi istihdam edilecek.

Işıklar Holding tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

"Niğde İli, Merkez İlçesindeki fabrika arsasında AVM, Yurt, Otel tarzı Gayrimenkul yatırımlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalar devam etmekte olup, bu kapsamda Niğde’nin ihtiyacı olan AVM projesi ile ilgili çalışmalara hız verilmiştir.”


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TEKNOFEST gençliği yerli ürünlere imza atacakÖnceki Haber

TEKNOFEST gençliği yerli ürünlere imza a...

Balcı Köyüne Taşkın Koruma ProjesiSonraki Haber

Balcı Köyüne Taşkın Koruma Projesi

Yorum Yazın