NİĞDELİ DEPREMZEDELERİN İSYANI DEVAM EDİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NİĞDELİ DEPREMZEDELERİN İSYANI DEVAM EDİYOR

NİĞDELİ DEPREMZEDELERİN İSYANI DEVAM EDİYOR
"BENZİN DÖKÜP KENDİMİZİ Mİ YAKALIM"
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Niğdeli depremzedeler Niğde Belediyesi önünde açıklama yaptılar.
Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edilen Niğde'de özellikle Şahinali ve Çayır Mahallesinde bazı binalar ağır hasar almış ve Niğdeli depremzedeler daha önce de basın açıklaması yapmışlar ve yardım istemişlerdi.
Bir kez daha açıklama yapan depremzedeler yine mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
Niğdeli depremzedeler adına açıklama yapan Belgin Angı,  milletvekillerine oy için geldiğiniz gibi yardımcı olmak için de gelin dedi.
 Angı; ‘’ Deprem olalı altı ay oldu. Bugüne kadar bize gerekli hiçbir destek yapılmadı. Bizi arayan soran yok. Bize insan muamelesi yapan yok. Sayın Valimiz Mustafa Koç, Sayın Belediye Başkanımız Emrah Özdemir belli bir süre bizimle ilgilendi. Ondan sonra bizi unuttular. Vali Bey'le bir kere 45 dakikalık veya bir saatlik bir toplantı bizim isteğimiz üzerine yapıldı. Ondan sonra bizi ne arayan oldu ne soran.
Depremzedelere yapılacak TOKİ evleri nereye yapılacak? Arsa neresi? Ne zaman temel atılacak? Ne kadar sürede bize teslim edilecek? Bunların cevabını istiyoruz. Altı aydır sabırla bekledik ama Niğdeli depremzedeleri milletvekilleri de dahil bizleri kimse insan yerine koymuyor. Biz mağdur durumdayız. Zor durumdayız. Bütün düzenimiz bozuldu ama bizi umursayan hiç kimseyi göremiyoruz. Bugüne kadar bir kere depremzedeler gelsin de bir toplanalım, bir derslerini dinleyeyim demedi. Bizi yok kabul et diğer deprem bölgelerine her türlü fedakarlığı yapan Niğdeli yetkililer Niğde'deki depremzedeleri de görsünler. Biz çaresiziz. Altı aydır bekliyoruz. Gerekli hiçbir açıklama yok. Destek yok. Biz ne yapacağız? Yirmi beşer bin lira para ödendi. Çoğu arkadaş o yirmi beşer lirayı alamadı. Bankalara gidiyoruz. Para yok diyorlar. On beş dakika sonra o gişeden o bir şeye dolaşıyoruz. Parayı ancak bulabiliyoruz. Adımıza yatırılan para bile doğru dürüst ödenmiyor. Çok çaresiziz. ‘’dedi.
Niğde milletvekillerine de seslenen Angı, özellikle de AK Parti MHP milletvekiline sesleniyorum. Oy isterken bütün bir kuvvetle gelip bizlerden oy istediniz. Şimdi niye biz Niğdeli depremzedelere bir kere ne yaptınız? Haliniz nedir? Demiyorsunuz. Bu Niğde'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları olarak, bir Niğdeli olarak aldığınız oyların karşılığını bu insanların sorununa çözüm bularak arayarak vermenizi istiyoruz. Öyle köşeye çekilip üç ay ben eşi tatil yapmak yok. Biz yapamıyoruz tatil. Biz sürünürken sizin üç ay meclisi kapatıp tatil yapmanızı Allah bile razı olmaz. ‘’ diye konuştu.
Hasarlı binalarda yaşanan hırsızlık olaylarına da değinen Angı, ‘’ Bizim çalınan eşyalarımızı çalan insanlar elini kolunu sallayarak geziyor. 24 Şubat'ta verdiğim dilekçeye halen bir sonuç gelmedi. Biz Niğdeli depremzedelere destek bekliyoruz. Zor durumdayız. Yardıma ihtiyacımız var. Bizi kimse unutmasın. Bize bir tek emniyetteki arkadaşlar destek veriyor. Onun dışında inanın kimsenin umurunda değiliz.’’dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftlik İlçe Müftülüğü ile Çiftlik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü “Yaz Kur’an Kursları Camii Şenlikleri” düzenledi.Önceki Haber

Çiftlik İlçe Müftülüğü ile Çiftlik Gençl...

Niğde Valisi DeğiştiSonraki Haber

Niğde Valisi Değişti

Yorum Yazın