Niğde’de Yangın Söndürme Tüpüne Talep Yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Niğde’de Yangın Söndürme Tüpüne Talep Yok

Yangın söndürme cihazlarının, her binada bulunması zorunlu olan bir araç olmasına rağmen apartman sakinleri ve yöneticileri tarafından çoğu zaman ihmal edildiğini belirtiyor.

Niğde merkezde yangın söndürme tüpü ticaretini ve dolum işini yürüten Durmuş Ali Altıparmak, Niğdelilerin yangın söndürmeye karşı bilinçlendirilmediğinden dolayı yangın söndürme tüpüne karşı taleplerinin az olduğunu, vatandaşların yangın söndürmeye karşı bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

POLİS CEZA YAZMASIN DİYE ARABADA BULUNDURUYORLAR

Niğdelilerin yangın söndürme tüplerine karşı taleplerinin az olduğunu belirten Durmuş Ali Altıparmak; “Niğdelilerin yangın söndürmeye karşı bilinçsiz olmalarından dolayı yangın söndürme tüplerine karşı talepleri az.  Vatandaşlar yangın söndürme tüpünün önemini gerekli yardımının ne olduğunu bilmediği için sadece boş iş olarak görüyorlar. Yani trafikte polis durduğu zaman ceza yemeyeyim diye araçlarında bulunduruyorlar. Bir yangın söndürme tüpünün nasıl kullanılacağını çoğu vatandaşımız bilmez. Vatandaşlarımızın yangın söndürme tüpünün nasıl kullanılacağını ve nerede kullanılacağını bilmediklerinden dolayı talepleri yok diyebiliriz. Dolayısıyla bizim yani Niğdelilerin çok büyük bir yangın söndürme eğitimine ihtiyacımız var. Bu sadece şoförler için değil, İşletmeler için de aynıdır.

NİĞDE BOMBA ÜSTÜNDE OTURUYOR

Niğde genelinde bulunan işletmeleri gezin bakın kiminde yangın söndürme tüpü vardır ama boş tarihi geçmiştir, kiminde ise hiç yoktur. Niğde Belediyesi itfaiye ekipleri olsun AFAT ekiplerimiz olsun bu yangın söndürme tüpünün nerede nasıl kullanılması gerektiği hakkında mahalle mahalle sokak sokak gezerek vatandaşları bilinçlendirmelidir.  Yani bana göre bana sorarsanız Niğde bomba üstünde oturuyor. Yani sadece işletme olarak görmeyin olayı. Dolayısıyla eğitimli olur isek eğer bunun sonucunda neyin nerede, nasıl yapıldığını, ne şekilde yapıldığını bilirsek o zaman biz de bir AFAD oluruz. Şimdi şöyle bir düşünün. Allah göster bir yangında itfaiye en kötü şartlarda beş dakika içinde geliyor. Şimdi beş dakika içinde zaten bitmiş oluyor olay. O zaman biz ne yapacağız? Bu yangın söndürmeleri ilk müdahalede kullanacağız. Yani ilk beş dakika içerisinde biz müdahale edeceğiz ki itfaiye olsun, diğer kurumlar olsun, yardımcı olsun bize. Ama sen şimdi söndürmezsen, beklersen, dizlerini döversen, ondan sonra, aradım on beş dakika içinde geldi, yirmi dakika geldi diye suçlu ararsan herkes suçlu. Ama burada önemli olan her şeyden önce yangın söndürme, tüpünü nasıl kullanacağı bilinmeli ve eğitimler verilmelidir” dedi.

Altıparmak, "Apartmanlardan bize talep neredeyse hiç yok. Çünkü insanların çoğu hayatlarında hiç yangın ile karşı karşıya kalmadıkları için yangın söndürme cihazlarını gereksiz bir araç olarak görüyor. Binaların yangından korunması ile alakalı bir yönetmelik de var aslında. Bu yönetmelikte binalar, iskan ve ruhsat aşamalarında belli bir metrekareye kadar yangın söndürme cihazı bulundurmak zorundadırlar. Ancak bir mahallede yangın çıkana kadar maalesef bu cihazlara vatandaşlarımız pek önem vermiyor. Biz halk olarak maalesef mahallede yangın çıktıktan sonra yangın tüplerini dolduruyoruz" şeklinde konuştu.
Vatandaşların, yangın ve benzeri vakalara her zaman hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizen Altıparmak, Sözlerini şöyle noktaladı: "Yangın söndürme cihazı, insanın bir yangın esnasındaki en büyük silahı. Bu her zaman dolu olmalı. Hayati bir mesele olduğunu asla unutmamalıyız ve en kötü senaryolara her zaman hazırlıklı olmak zorundayız."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Perakende Satış Hacmi ArttıÖnceki Haber

Perakende Satış Hacmi Arttı

Niğde’de Uzman Ellere Hibe Ödemesi YapıldıSonraki Haber

Niğde’de Uzman Ellere Hibe Ödemesi Yapıl...

Yorum Yazın