Niğde’de ”Sağlık Sokağı” etkinliği düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Niğde’de ”Sağlık Sokağı” etkinliği düzenlendi
Niğde'de İl Sağlık Müdürlüğünce, Sağlıklı Hayat Merkezleri, acil sağlık hizmetleri ve ulusal medikal kurtarma ekiplerini (UMKE) tanıtmak amacıyla "Sağlık Sokağı" oluşturuldu.

Ömer Halisdemir Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, Niğde Valisi Mustafa Koç, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, İl Sağlık Müdürü Dr. Koray Okur, AK Parti İl Başkanı Ömer Kılıç, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Çiçek, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Başhekimi Dr. Yakup Çetinkaya sağlık sokağında açılan çadırları gezdi.

Vali Koç yaptığı açıklamada sağlıkta erken teşhisin çok önemine değindi.

Vali Koç; " Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü organizesinde illerimizde de İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı koordinesinde Sağlıklı Yaşam Merkezleri açıldı ama bunların açıldığı dönemde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de salgın süreci başladı ve biz bunu kamuoyuna çok duyuramadık Sağlıklı Yaşam Merkezlerini. Bu merkezlerde bir hastalık çıkmadan önce kanser taramaları, hareketli yaşamı taşvik adına hizmetler veriliyor. Sağlıklı Yaşam Merkezlerinin yönlendirmesi ile sağlıklı bir hayat tarzıyla hastalığı önlediğimizde hem kişi hem de devlet bütçesi açısından kolay olabiliyor. Bizim önceliğimiz insanlarımızın hasta olmadan sağlıklı bir hayat sürmesi. ‘’dedi. 

AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin de Niğde'de 400 yataklı hastane inşaatının devam ettiğini söyledi.

Gültekin; "Niğde sağlıkta iyi bir noktaya geldi. Sağlıkta daha iyi, kendi kendine yeten bir il olacağız, başka şehirlere sevk olmadan burada tedavi olacağımız imkanları sağlayacağız. Sağlıklı Hayat Merkezlerimiz çok önemli. 'Erken teşhis hayat kurtarır' diyoruz. Bu vesileyle de vatandaşlarımızın sağlık okuryazarlığını geliştirmek, bir şeyler öğrenmek adına bu stantları gezmelerini, tanımalarını istirham ediyoruz." İfadelerini kullandı. 

Meydanda kurulan çadırlarda 3 Eylül'e kadar 13.0021.00 saatleri arasında düzenlenecek etkinlikte, vatandaşlara ücretsiz sağlık taraması ve bilgilendirmeler yapılacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
NİĞDE ANADOLU FK YENİ SEZONA HAZIRÖnceki Haber

NİĞDE ANADOLU FK YENİ SEZONA HAZIR

NİĞDE’YE 38 DOKTOR ATANDISonraki Haber

NİĞDE’YE 38 DOKTOR ATANDI

Yorum Yazın