Niğde’de Koruyucu Aile Başvuruları Artıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Niğde’de Koruyucu Aile Başvuruları Artıyor

 

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak bilinen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem felaketlerinin ardından koruyucu aile başvuruları artmıştı. Bu kapsamda Niğde’de çocuklara hem yuvasını hem yüreğini açmak isteyen 1781 aile ise koruyucu aile olmak için Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bilgi almak için başvuru yaptı. Sonra ki süreçte 19 aile resmi iş ve işlemlerini tamamlayarak koruyucu aile olmak için sırada beklediği öğrenildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, devlet korumasındaki çocukların "aile sıcaklığında" yaşaması için başlatılan ve her geçen gün yaygınlaşan "koruyucu aile" hizmetine, Niğde’de şuana kadar Koruyucu Aile Hizmeti kapsamında 38 koruyucu ailenin yanında 47 çocuk bulunurken, çocuklara hem yuvasını hem yüreğini açmak isteyen 19 aile ise koruyucu aile olmak için sırada bekliyor.

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak tarihte yerini alan Kahramanmaraş depremleri sonrası Türkiye genelinde olduğu gibi Niğdelilerde depremde refakatsiz kalan çocuklara sıcak bir yuva sunabilmek için seferber oldular. Niğde’de şuana kadar 19 aile koruyucu aile olmak için sırada beklerken, ilimizde 47 çocuk 38 koruyucu ailenin yanında bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Bakanlıkça Türkiye genelinde korunmaya muhtaç çocuklar için sürdürülen koruyucu aile seferberliği ile, çocukların aile ortamında sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri sağlanıyor. Koruyucu aile, kurumla iş birliği içinde çocuğa, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı oluyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koruyucu ailelerin sayısını artırmak üzere yürüttüğü tanıtım, yaygınlaştırma çalıştırmaları ve kolay başvuru imkanı sayesinde, koruyucu aile hizmeti kapsamındaki aile sayısı giderek artıyor. Bu kapsamda, çocuklara hem yuvasını hem yüreğini açmak isteyen 19 koruyucu aile olmak için sırada bekliyor.

Sosyal ve Ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere uyan çocuklar için 2023 yılı Temmuz ayında 770 çocuk için Sosyal ve Ekonomik Destek hizmeti verildi. Bu çocuklar için vatandaşlara 2023 yılı içerisinde 19 milyon 414 bin 618 TL ödendi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Niğdeli Çiftçilere 31 Milyon Hibe ÖdenecekÖnceki Haber

Niğdeli Çiftçilere 31 Milyon Hibe Ödenec...

Vali Çelik: “Milletin Sağlığıyla Oynatmayız!”Sonraki Haber

Vali Çelik: “Milletin Sağlığıyla Oynatma...

Yorum Yazın