Niğde’de Konut Krizi Büyüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Niğde’de Konut Krizi Büyüyor

 

Üniversite kaydı için Niğde’ye gelen, barınma ihtiyacını karşılamak için tercihini yurt yerine evden yana kullanmak isteyen birçok öğrenci, şehirdeki kiralık konut fiyatlarını duyunca şok oldu. Niğde’de oturulabilecek bir evin en düşük kirasının neredeyse 15 liradan başladığını ve bu rakamlar 25-30 bin liraya kadar çıktığı belirtildi.

NİĞDE’DE EN UCUZ KİRA 15 BİN TL!

Niğde’de barınma krizi büyüyor. Kiralık konutların talebe kıyasla daha az olması fiyatları şişiriyor. Fiyatlar yüksek olduğu gibi şehirde kiralık daire bulmak da artık zorlaşıyor. Eylül ayında Niğde’ye yaklaşık 7-8 bin yeni öğrenci gelmesi bekleniyor. Niğde Türkiye’de öğrenci yurdu bakımından sorun olmayan illerin başında geliyor. Öğrencilerin öncelikli tercihi yurtlar olsa da barınma ihtiyacını karşılamak için ev tercih edecek öğrencilerde bulunuyor. Kayıt için Niğde’ye gelen öğrenciler rahat bir şekilde kiralık konut bulamadığı gibi fiyatları duyunca da şoke oluyorlar. Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon ve fırsatçılığın beraberinde getirdiği yüksek kira problemi vatandaşları olduğu gibi öğrencileri de vurdu. 

15 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Niğde’de oturulabilecek bir evin en düşük kirasının neredeyse 15 liradan başladığını belirtilirken, bu rakamlar 25-30 bin liraya kadar çıkıyor. Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik durumun tüm vatandaşları olduğu gibi öğrenci kesimini de zorladığına dikkat çekilirken, bir insanın en temel hak ve ihtiyaçlarında birinin barınma olduğunu belirten öğrenci velileri, “Niğde’nin ekonomisi için üniversite çok önemli. Ama yurt yerine evde kalmayı tercih eden öğrencilerimiz için kiralık ev bulmak zorlu bir süreç haline geldi. Kira fiyatlarının yüksekliği, öğrenciler arasında büyük bir endişe kaynağı olmuş durumda. 

Niğde’de eğitim hayatı için gelen bir üniversiteli ev tutmaya kalktığında görecektir ki Niğde’de oturulabilecek bir evin en düşük kirası neredeyse 15 bin liradan başlıyor. Bu karam 25-30 bin liralara kadar ulaşıyor. Bu kiralar karşısında öğrenciler yurtlarda kalmayı tercih ediyorlar. Allah’tan Niğde’de öğrenci yurdu sorunu yok” dediler. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırtasiye Masrafı Cüzdanları YakıyorÖnceki Haber

Kırtasiye Masrafı Cüzdanları Yakıyor

Sosyal Medyadan Sosyal Meydana Etkinliği İlgi Görmeye Devam EdiyorSonraki Haber

Sosyal Medyadan Sosyal Meydana Etkinliği...

Yorum Yazın