Niğde’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Niğde’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

 

Niğde’de 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yılı Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile kutlandı.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen törene Niğde Valisi Cahit Çelik, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Cevahir Uzkurt, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Baro Başkanı Emin Alper Öztürk, Niğde Emniyet Müdürü Adnan Özdemir,  İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök ile STK’lar  katıldı.

Törende konuşma yapan Jandarma Üsteğmen Şükrü Adlım; “ 30 Ağustos zaferi ile Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki yüce Türk ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak çıkarıp, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşturmuştur. Bu zafer, bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği ulu önder, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu'da sağlanan milli birlik ve beraberliğin, mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Her safhası, tek tek düşünülerek kazanılan bu zafer, aziz Türk yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında, Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir” dedi.

BU ZAFER TÜRK’ÜN BAĞRINA DAYANAN HANÇERİN, ULUSÇA SÖKÜLMESİDİR

"Ya İstiklal Ya Ölüm" parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayanan hançerin, ulusça sökülmesidir diyen Üsteğmen Adlım; “ Anadolu halkı tek bir yumruk olarak, iç ve dış odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içerisinde, büyük fedakârlıklarla verdiği kurtuluş savaşında, en son başkomutanlık meydan muharebesini de kazanarak, kesin zafere ulaşmıştır. 19 Mayıs 1919'da başlatılan kurtuluş savaşıyla, işgalci düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdumuzun içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için, kesin sonuçla bir harekâta gelmiştir. "Ya İstiklal Ya Ölüm" parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayanan hançerin, ulusça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin, dize getirilmesinin destanıdır. İşte kazanılan bu zaferi muhteşem kılan unsur, harbin; kadın çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekûn bir savaş olarak icra adılmış olmasıdır. Türk ulusu, bu meydandan da ulu önderinin liderliğinde, alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin, çok önemli siyasi ve askeri sonuçları olmuştur. Bu zaferle, Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe, Türk’ün istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askeriyle değil, milletiyle topyekûn olarak savaştıkları bir kez daha ispatlanmıştır” diye konuştu.

Jandarma Üsteğmen Şükrü Adlım; “ Üzerinde yaşadığımız, bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimiz: Temiz kanlarınız ile suladığınız, ebedi istirahat ahınız olan vatan topraklarında rahat uyuyunuz. Emanetinizin bekçisiyiz” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramının açılış konuşmasından sonra şiirler okundu. Tören Jandarma Asayiş komando birliğinin gösterileri ve Niğde İl Jandarma Komutanlığı araç konvoyuyla meydandaki kutlama programı sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı Vali Cahit Çelik’in, Valilik makamında tebrikleri kabulü ve  Öğretmenler evinde düzenlenen Resepsiyon ile devam etti.  30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yılı etkinlikleri Niğde Şehitlik Kavşağından başlayarak, Cumhuriyet Meydanı'na kadar protokol ve vatandaşların katılımıyla Fener Alayı kutlamalarıyla sona erdi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2 Bin 218 Hasta Evde Sağlık Hizmetinden FaydalanıyorÖnceki Haber

2 Bin 218 Hasta Evde Sağlık Hizmetinden...

95. SOKAK’TA YAĞMUR SUYU HATTI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDISonraki Haber

95. SOKAK’TA YAĞMUR SUYU HATTI ÇALIŞMALA...

Yorum Yazın