Niğde-Melle İlişkilerinde Yeni Gelişmeler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Niğde-Melle İlişkilerinde Yeni Gelişmeler
1991 yılında özel yazışmalarla başlayan ve 1996 yılında imzalanan protokolle taçlanan kardeş şehir ilişkilerinde yeni bir dönem başlıyor.

Bugüne dek öğrenci ve aile değişim programları ile yürütülen; konser, sergi ve festival organizasyonlarıyla sosyal yaşama katkı sağlayan, pek çok gencin yaşamında kayda değer farkındalık yaratan dernek faaliyetleri farklı bir işbirliğine zemin hazırlıyor.
Niğde Dostluk Derneği Melle ziyaretinde uzun soluklu yeni bir proje dizisinin ilk adımı atıldı. 
Gerçekleştirilen bu proje ile üniversiteli gençlere yeni kapılar açarak ilimize ve ülkemize girişimcilik ve üretkenlik anlamında katkı sağlanması planlanıyor.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğrencileri Özlem Erol, Beyza Yılmaz ve Mustafa Çağrı Boz, Niğde Dostluk Derneği’nin katkılarıyla Niğde’nin Almanya’daki kardeş şehri Melle’de hayvansal ve bitkisel üretim alanında saha çalışmalarına katılarak şehrimizi ve üniversitemizi temsil etti.
Akademik donanımları, sosyal iletişim ve yabancı dil yetkinlikleri, çalışkanlıkları ile Melle’lileri kendilerine hayran bıraktı.
Tarihi Melle Belediye Binası’nda gerçekleşen resmi kabulde Belediye Başkanı Jutta Dettmann ve ekibinin sıcak karşılamaları eşliğinde kardeş şehir etkinliklerinin tarihi süreci gözden geçirildi, Niğdeli öğrenciler ve grup liderlerinin izlenimleri ile geleceğe yönelik proje önerileri sunuldu. 
Resmi ziyaret karşılıklı hediye sunumları, Melle Belediyesi Özel Anı Defteri’nin imzalanması ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in davet mektubunun takdimi ile son buldu
Niğde Dostluk Derneği Başkanı Selma Esirgen, proje grup liderleri Sıdıka Tuğrul ve Seher Mandacı Şahin koordinatörlüğünde yürütülen projeye; tüm dernek üyeleri, iş dünyasından yardımseverler, üniversite öğretim üyeleri katkı sundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üniversitemizden Bir İlk “Uluslararası Ortak Diploma”Önceki Haber

Üniversitemizden Bir İlk “Uluslararası O...

Yaya geçidinde “hayata saygı duruşu” yapıldıSonraki Haber

Yaya geçidinde “hayata saygı duruşu” yap...

Yorum Yazın