Kükürt Sabununun Faydaları Saymakla Bitmiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kükürt Sabununun Faydaları Saymakla Bitmiyor

 

Niğde genelinde son zamanlarda artan kaşıntı ve uyuz şikayeti sonrası kent genelinde bulunan aktarlarda Kükürt sabunu satışının artığını belirten Tıbbi ve Aromatik Bitki Teknikeri Fatma Nur Topkıl, Kükürt sabunun kaşıntı ve uyuz hastalığına iyi geldiği gibi birçok cilt hastalığına da iyi geldiğini belirtti.

Tıbbi ve Aromatik Bitki Teknikeri Fatma Nur Topkıl; “ Kükürt sabunu normalde yıllardır sattığımız, birçok cilt hastalığına iyi gelen bir sabun. Ama işte okulların açılması, sezonun başlaması nedeniyle son zamanlarda vatandaşlarımız tarafından kükürt sabununa talep arttı. Aynı zamanda kükürt sabunu, kükürt kremiyle birlikte de kullanılabilir. Tabii sabunların yani birçok çeşit sabun var. Bunun en doğalını minimum en zararsız, kimyasalı en az olanını seçmekte fayda var” dedi.

Kükürt sabunu ve Kükürt kremini kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Topkıl; “ Kükürt sabunu kullanıyorsanız duş jeli yada herhangi bir ürün kullanılmamalı.  Kükürt kremini ise duştan sonra özellikle kaşıntının olduğu bölgelerde kullanılmalı. Sarı ve sert bir yapıya sahip olan kükürt sabunları özellikle cilt sorunlarını çözer. Kükürt sabunu kokusuzdur. Mineral bakımından zengin olan kükürt sabunu vücudun ihtiyaçlarını karşılar. En çok tercih edilen bitkisel sabunlardan olan kükürt sabunu akne sorununun en büyük düşmanıdır. Özellikle de ergenlik döneminde gençlerde meydana gelen akne sorunu kükürt sabunu ile geçer. Bu dönemlerde her gün kükürt sabunu düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Bu sayede akneler de kısa sürede gidecektir.

Kükürt sabunu saçlara da oldukça iyi gelmektedir. Bu sabunun antiseptik ve hücre yenileyici etkisi vardır. Dolayısı ile kükürt sabunu saçlarda meydana gelen mikropları da hızlı bir şekilde öldürür. Ayrıca derideki mikrop kökenli hastalıklar da kolay bir şekilde geçecektir. Aynı zamanda kükürt sabunu derinin de rahatça nefes alması sağlanır. Kükürt sabunu saçları iyi bir şekilde temizler. Aynı zamanda bu sabun saçları da derinlemesine temizler. Saç dökülmesi problemi yaşayan kişiler mutlaka kükürt sabunu kullanmalılar. Bu sayede saç dökülmelerinin de önüne geçilecektir. Saçlarda yıpranmalar meydana geldiğinde mutlaka kükürt sabunu kullanılmalıdır. Kükürt sabunları saçları daha da güçlendirir. Ayrıca sağlıklı ve güçlü saçlar oluşması sağlanır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürer: “Makineleri bile satılan fabrika borsada nasıl yükseliyor?”Önceki Haber

Gürer: “Makineleri bile satılan fabrika...

Kaymakam ÇAM’dan İlçeye Bağlı Köylere ZiyaretSonraki Haber

Kaymakam ÇAM’dan İlçeye Bağlı Köylere Zi...

Yorum Yazın