Konya'daki barınakta herhangi bir sorun yokmuş !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konya'daki barınakta herhangi bir sorun yokmuş !
Tarım ve Orman Bakanlığı: Konya'da hayvanların barınmasıyla ilgili bir sorun yok açıklamasında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Konya Hayvan Barınağı'ndaki vahşete ilişkin olarak  yazılı açıklama yaptı. 
Açıklamada, "Bakımevine yönelik ön incelemede, rutin denetimlerin eksiksiz yapıldığı, 2 Kasım 2022 ve 15 Kasım 2022 tarihlerinde yapılan denetimler hayvanların barınma koşullarına ilişkin bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı ve bakımevinde bulunan hayvan sayısının kapasite dahilinde olduğu tespit ediliştir." denildi. 
Açıklamada, "Konya Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sosyal medyaya yansıyan görüntüler ihbar kabul edilerek 25 Kasım 2022 tarihinde görüntülerde yer alan şahıslar hakkında Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce suç duyurusunda bulunulmuştur.  Bakanlığımızca yargıya intikal ettirdiğimiz süreç, titizlikle takip edilecektir. Ayrıca dün Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi’nin Konya ziyareti esnasında gerekli talimatlar verilmiş olup, söz konusunda bakımevinde, bakanlık denetim ekiplerince detaylı inceleme başlatılmıştır. 
Bakanlığımız 5199 Sayılı Kanunun vermiş olduğu tüm yetkileri kullanarak hayvan bakımevlerini denetlemeye ve tespit edilen usulsüzlüklerle ilgili gereğini yapmaya titizlik devam edecektir."
ifadesi kullanıldı.
Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürü başkanlığındaki, ilgili kurumların temsilcileri ve 53 veteriner hekimden oluşan heyet tarafından, Konya Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki hayvanların sağlık taraması ve muayeneden geçirildiği bildirildi.
Genel Müdürlüğün sosyal medya hesabında yer alan açıklamada, heyet tarafından gerçekleştirilen resmi kontrol ve denetimde hayvan bakımevindeki can dostların yaşam koşullarında herhangi bir olumsuzluk gözlenmediği belirtildi.
Rehabilitasyon süreci devam eden hayvanların ayrı bir bölümde tutulduğunun saptandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yapılan tetkik ve kapsamlı muayeneler sonucunda tüm hayvanların sağlık durumlarının iyi olduğu tespit edilmiştir. 5199 sayılı Kanun kapsamında hayvan bakımevlerinin denetimleri, Genel Müdürlüğümüzce titizlikle yürütülmektedir.
Heyette yer alan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, gazetecilere, hayvanların daha iyi şartlarda hayatlarını sürdürebilmeleri için yapılan istişarenin olumlu sonuçlar verdiğini belirterek, "O görüntüler maalesef buradaki iki iş bilmez işçinin yapmış olduğu bir hareketti. Dolayısıyla diğer STK'ler de dahil herkes üç gündür Konya'da. Bu kadar yapılan masraflara, üç beş tane kendini bilmezin hatta onları kontrol etmeyen idari memurların kayıtsızlığı nedeniyle gölge düşürülmüş durumda. Biz STK olarak süreci takip edeceğiz ve burayı denetleyeceğiz. Konya'da doğru çalışmak isteyen gönüllüler varsa bize başvursunlar. Buranın kapıları da bundan böyle kapalı olmayacak. Önümüzdeki birkaç haftalık süreçte ziyaret etmek isteyenler gelip buradaki hayvanları görebilir, sahiplenme yapabilir. Keşke bu olay olmasaydı, bu kriz çıkmasaydı ama bunun bir milat olacağını düşünüyoruz." 
Barınaktaki ziyarete Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Konya Barosu Başkanı Oktay Unkur ile Baro temsilcileri, Konya Barosu Başkan Yardımcısı Kutalmış Ceylan, Türkiye Barolar Birliği Hayvan Hakları Komisyonu ve HAYTAP üyeleri de katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Niğdeliler Ankara'da bir araya geldiÖnceki Haber

Niğdeliler Ankara'da bir araya geldi

Dikkat! Emlak vergisi için son gün geliyor, süreyi geçiren cezalı ödeyecekSonraki Haber

Dikkat! Emlak vergisi için son gün geliy...

Yorum Yazın