Kırtasiye Ürünleri Cep Yakıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırtasiye Ürünleri Cep Yakıyor!

 

Geçtiğimiz yıla göre yüzde 100’e varan oranlarla zamlanan kırtasiye malzemeleri cepleri yakıyor. Bir öğrencinin ihtiyacı olan kırtasiye malzemeleri, ilkokul 1’nci sınıf öğrencisinin kırtasiye masrafı sırt çantasıyla beraber ortalama 1500 TL’yi buluyor.

2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dersine sayılı günler kala, öğrenci ile velileri okul alışverişi telaşı sardı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk zil sesi 11 Eylül'de duyulacak. Okulların açılmasına az bir süre kala alışverişini tamamlamak isteyen veliler ile öğrenciler, kırtasiyecilerin yolunu tuttu.
Geçtiğimiz yıla göre yüzde 100'e varan oranlarla zamlanan kırtasiye malzemeleri ise cepleri yakıyor. Bir öğrencinin ihtiyacı olan kırtasiye malzemeleri, sırt çantasıyla beraber ortalama bin 500 lira.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala yeni gelen ürünleri reyonlara düzmeye başladıklarını ve ilkokul 1’inci sınıf öğrencisinin kırtasiye maliyetinden de bahseden Kırtasiye işletmecisi Tamer Türkcan, kurumsal firmaların da kırtasiye ürünleri satmasından dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Bu yıl kırtasiye fiyatları geçen yıla oranla fiyatlarımızda iki katı oranında bir artış oldu. Bu kırtasiye ürünlerindeki aşırı fiyat artışındaki sebep ise yurt dışından ihraç ediliyor olması. Ortalama bir ilkokul 1’nci sınıf öğrencisinin kırtasiye masrafı 1250 TL ile 1500 TL arasında değişmektedir. Tabi bu sadece bir kırtasiye ürün fiyatı, buna okul formalarını da eklerseniz fiyatlar daha da yükseliyor.

 Şuanda reyonlarımızda bulunan ürünlerin birçoğu bizim depomuzda bulunan ürünler olması nedeniyle fiyatlar biraz daha uygun, bazı ürünleri biz sattığımız fiyata dahi alamıyoruz. Geçen yıl ki kırtasiye ürünüyle bu yıl ki kırtasiye ürünü fiyatları arasında yüzde 70 ile yüzde 100 oranında bir fiyat artışları oldu. Geçen yıl 250 TL ile 350 TL’ye sattığımız çantalar bu yıl 500 TL ile 750 TL’ye kadar yükseldi.

2023-2024 eğitim öğretim yılının açılmasına kısa bir süre kala aileler öğrencilerinin okul ihtiyaçlarını almaya başladı. Haliyle son zamanlarda gelen zamlar nedeniyle satışlarında düşüş yaşayan kırtasiyeler birde kurumsal marketlerin kırtasiye malzemeleri satması yüzünden daha da zor duruma düşüyor.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Niğde Belediyespor Hazırlık Çalışmaları Devam EdiyorÖnceki Haber

Niğde Belediyespor Hazırlık Çalışmaları...

Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, Güven TazelediSonraki Haber

Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, Güven...

Yorum Yazın