Hibe Desteği Başvuruları Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hibe Desteği Başvuruları Devam Ediyor

 

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü,   Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında  Bireysel Sulama Hibe Desteği konulu yaptığı açıklamasında başvuru yapacakları son tarihin 24 Şubat olduğu konusunda uyardı.

Yapılan açıklamada; "Bireysel sulama sistemlerinde hibeye esas proje üst limiti 3 milyon TL’ye kadar yüzde 50 oranında desteklenecek. Son başvuru tarihi 22 Şubat 2024. Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi programı 2021/7 numaralı Tebliğ ve her yıl çıkarılan uygulama rehberi istikametinde yürütülmektedir. İlgili tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğ değişikliği 06/01/2024 tarihli ve 32421 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 22.02.2024 saat 17.30 'a kadar başvuru dosyaların Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Bakanlık tarafından oluşturulan güncel çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıtlı olmak şartıyla gerçek ve tüzel kişiler aşağıda belirtilen yatırım konularından yararlanmak üzere başvuru yapabilirler; Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması. Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması, Tamburlu sulama sistemi kurulması, Güneş enerjili sulama sistemi kurulması, Tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri, Akıllı sulama sistemleri. 

Gerçek kişiler ile Türk Ticaret Kanununda tanımlanan kolektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, kuruluş tüzük ve sözleşmelerinde belirtilen çalışma konularına uygun olması şartı ile tüzel kişilik olarak kendi arazileri ya da kiralayacakları araziler için başvurabilir. Sulama kooperatifleri ve tarımsal kalkınma kooperatifleri de ana tüzüklerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin yer alması şartıyla, tüzel kişilik olarak başvuru yapabilirler.

Başvurular birden fazla parsel ve birden fazla yatırım konusunu içerebilir. Birden fazla parsel için müracaat olması durumundu her bir parsel için ayrı ayrı proje ve keşif hazırlanacak, bu keşifler bir icmal ile birleştirilerek başvuru bütçesi oluşturulacaktır. Hibeye esas mal alım tutarı 1.000.000.- TL 'ye kadar olan projelere % 50 hibe desteği sağlanmaktadır.(K.D.V. Hariç)

Ayrıntılı bilgi almak isteyen yatırımcılarımız Tekirdağ İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüzde oluşturulan İl Proje Yürütme Birimimize başvurarak veya 0 282 258 32 00  (dahili 3268) numaralı telefondan gerekli bilgileri alabilirler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DSİ Bölge Müdürü Niğde’de İncelemede BulunduÖnceki Haber

DSİ Bölge Müdürü Niğde’de İncelemede Bul...

Karla Mücadele Ekipleri Kışa HazırSonraki Haber

Karla Mücadele Ekipleri Kışa Hazır

Yorum Yazın