HEM Tarafından Kurslar Açılmaya Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HEM Tarafından Kurslar Açılmaya Başladı

 

 

2024-2025 Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Niğde Halk Eğitim müdürlüğünde de çeşitli kurslar açılmaya başlanıldı. 2024-2025 Eğitim öğretim yılında açılması planlanan kurslardan bazıları,  Sosyal-Kültürel, Mesleki ve Teknik, Genel, Kişisel Gelişim ve Okuma Yazma kurslarıdır.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Niğde Halk Eğitim Müdürü Orhan Çetin; “ 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Halk Eğitim müdürlüğü olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da yine 7’den 70’e her kesime hitap edecek şekilde kurslar açacağız. Bu kurslardan bazıları ise; Sosyal ve Kültürel kurslar ( Almanca, İngilizce, Diksiyon, Resim, Hüsnü Hat, İşaret Dili, Bağlama, Ney, Türk Sanat Müziği, vb.) Mesleki Kurslar ( Emlak Danışmanlığı, Dikiş- Nakış ,İğne Oyası, El Örgüsü, Bilgisayar , Muhasebe kursları vb.)  İş birliği içinde açılan kurslar ise; ( Bu kurumlar Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde Belediyesi , Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan kurumlar, Halk Sağlığı Merkezi, Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, ÇEDES,  Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Niğde Müftülüğü, Gençlik Merkezleri,  İl Göç İdaresi Müdürlüğü vb.).

Köy ve Kasabalarda ihtiyaç olduğunda kurslar açılmaktadır.

 Ayrıca İstihdama yönelik açılan kurslardan 756 saat kurs bitirme belgesi ile Mesleki Eğitim Merkezine başvurarak Ustalık ve Usta öğreticilik belgesini alanlar hem işyeri açabiliyor, hem de Halk Eğitimi Merkezlerinde Usta Öğretici olarak görev alabilmektedirler.     Yetişkinlere yönelik Okuma Yazma kursları, Açık Öğretim Ortaokulu ve  Açık Öğretim Lisesine kayıtlar yapılarak toplumun eğitim seviyesinin yükselmesine katkı sağlamaktadır. Yılda 3 dönem ( Aralık, Mart ve Temmuz aylarında) sınav yapılmaktadır. Bunun için 2024-2025 Eğitim öğretim yılında Niğde halkının istekleri doğrultusunda tasarruf tedbirleri kapsamında kurslar açılmaya devam edilecektir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürer: “Yabancı seçmenler hakkındaki sorular yanıtsız kaldı”Önceki Haber

Gürer: “Yabancı seçmenler hakkındaki sor...

İl Hakem Kurulu Başkanı Tekrar Atandı.Sonraki Haber

İl Hakem Kurulu Başkanı Tekrar Atandı.

Yorum Yazın