Gençler Avrupa Birliği Projesiyle Ücretsiz Yurt Dışına Gidiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gençler Avrupa Birliği Projesiyle Ücretsiz Yurt Dışına Gidiyor

 

 Avrupa Gençlik, Eğitim ve Spor Derneği yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Harmanşah dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. 2011 yılından bu zamana kadar gençlik alanında hizmet verdiklerini söyleyen Harmanşah; “Gençlerin yetenek ve becerilerinin gelişmesi veya sahip oldukları yeteneklerin keşfedilmesi amacıyla çeşitli projeler yürütüyoruz” Dedi.

Gençlere Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen projeler hakkında da bilgilendirmelerde bulunduklarına da değinen Harmanşah; “Ayrıca yine Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından “Avrupa Dayanış Programı” yetkilendirildik. Gençlerin projeleri kapsamında yurt dışına gönüllü olarak gönderebiliyoruz ve yurt dışından da derneğimize gençleri getiriyoruz” Dedi.

GENÇLER GÖNÜLLÜ YURT DIŞINA GÖNDERİYOR

Gençleri gönüllük programı kapsamında yurt dışına gönderdiklerini belirten Harmanşah; “Avrupa Dayanışma Programı alanında yetkilendirilmiş kuruluşuz. Gençleri gönüllük programı kapsamında yurt dışına gönderiyoruz. Şuanda İspanya’da 4 ve Portekiz’de 4 olmak üzere 8 gencimiz yurt dışında. Ayrıca önümüzde aylarda yine 15 gencimizi proje kapsamında yurt dışına göndereceğiz. Ayrıca bunun tersi olarak da yurt dışından gelen gönüllülerimiz var. Derneğimize şu anda Fransa’dan gönüllümüz var. Fransa’dan gelen gönüllümüz bizimle beraber 12 ay çalışacak. Bu proje ışığında gelen gönüllülerimizle beraber çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Bunlardan birisi İspanyolca, Fransızca, İngilizce ve Rusça dil kurslarımızdır. Hem online hem yüz yüze olan kurslarımız bizim diğer bütün faaliyetlerimiz gibi ücretsizdir” dedi.

PROGRAMIN AMACI GENÇLERİ GÖNÜLLÜ ÇALIŞMAYA TEŞVİK ETMEK

Avrupa dayanış programı kapsamında projeler yürüttüklerini ifade eden Harmanşah; “Bu projeler kapsamında 18 ile 30 yaş arasında gençleri Avrupa birliğinin çeşitli ülkelerinde gönüllü çalışmak üzere 1 aydan 12 aya kadar gönderiyoruz. Aynı şekilde Avrupa Birliği Ülkeleri veya Avrupa Birliğine komşu ülkelerden gençleri Niğde’ye getirip buraya çeşitli gönüllü faaliyetler da çalışmalarını sağlıyoruz. 18-30 yaş arasındaki her genç bu projelere başvurabiliyor. Her yıl ortalama 25 gencimizi Avrupa birliği ülkelerine gönderiyoruz. Şuanda özellikle İspanya ve Portekiz ülkeleriyle çalışıyoruz. Halen İspanya’da 4 ve Portekiz’de 4 gencimiz bulunmakta. İlimizde ise şuanda gönüllü olarak 2 gönüllümüz bulunmaktadır. Bunlardan 1’i Rusya’dan 1’i Romanya’dan geldi. İlimize gelen gönüllülerimizle ilimizde çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Derneğimizde İngiliz, Fransızca, İspanyolca konuşma kulüpleri açıyoruz. Bu kulüplere gençlerimiz ücretsiz katılabiliyor. Dernek olarak bizim bütün faaliyetlerimiz ücretsizdir.  İlimizden gönderdiğimiz gönüllü gençlerimiz de gittikleri ülkede çeşitli sosyal faaliyetlerde çalışıyorlar. Bu programın asıl amacı gençleri gönüllü çalışmaya teşvik etmek ve topluma yararlı bireyler sağlamak. Gönüllü çalışıyorlar ama gönderdiğimiz ve getirdiğimiz bütün gençlerimizin konaklama, yemek, seyahat ve cep harçlıklarını karşıladıklarını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emlak Vergisi İçin Bedeller Belli OlduÖnceki Haber

Emlak Vergisi İçin Bedeller Belli Oldu

Niğde Belediyesi’nden Sağlıklı Yaşama DestekSonraki Haber

Niğde Belediyesi’nden Sağlıklı Yaşama De...

Yorum Yazın