Fransız ve Belçikalı tur operatörleri Niğde'yi tanıyacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fransız ve Belçikalı tur operatörleri Niğde'yi tanıyacak


Türkiye Kalkınma Ajansı'nın desteklediği proje kapsamında Fransız ve Belçika’dan 25 tur operatörünün temsilcisi kente gelecek.
18-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek organizasyonla ilgili bilgi veren proje yürütücüsü Cevdet Eroğlu, ‘’Gerçekleştireceğimiz organizasyon kapsamında ülkemizi ve Niğde’mizi en iyi şekilde tanıtacağız ve yapacağımız bu tanıtım ülkemiz imajına doğrudan katkı sağlayıp aynı zamanda ilimiz turizminin bilinirliğinin artırılması noktasında bir avantaj teşkil edecektir’’ dedi.
2022 yılında TGA’nın destekleriyle Safranbolu ve Kapadokya’ya 20’ye yakın Fransız tur operatörü getirdiklerini anımsatan Eroğlu, "Ülke tanıtımıyla ilgili yaptığımız her bir proje TGA tarafından değerli bulunmuş ve bu yılda tanıtım anlamında gelenek devam etmiştir. 15 Ekim 2023 yılında dünya destinasyonlarına turist götüren ve alanında çok önemli bir pozisyonda bulunan 25 Fransız tur operatörüne yönelik Niğde-Aladağlar trekking parkurlarının tanıtımı yapıyoruz. Bu gelen tur operatörleri alanında güçlü ve Türkiye’yi satabilecek potansiyele sahip firmalardır.Bu tur operatörlerinin geleceği tarihleri çok iyi ayarlamak gerekiyor. Ekim ayında gelen bu tur operatörleri broşür çalışmalarını yaparak rahatlıkla 2024 turizm sezonunda yeni bir destinasyon olan Niğde-Aladağlar destinasyonunu kataloglarına koyacaklarıdır." dedi.
Artık insanların tatil alışkanlıklarının değiştiğini ve doğaya endeksli bir turizm modeli üzerine yoğunlaştıklarını belirten Eroğlu, " Açacağınız yeni bir destinasyona turistin gelmesi için öncelikle o turistlere bu ürünleri satan operatörleri getirip sahada yapacağınız etkin tanıtım ve pazarlama önemli. Trekking turlarına getireceğimiz her bir yabancı turist adına devletimizin çevre dostu kurumlarıyla istişare edip gelen kişiler adına bir ağaç dikerek, küresel ısınmanın yaratacağı tahribatı da düşünerek bu tür etkinliklere doğrudan katkı sunacaktır. Doğa sever yabancı turistler kalite olarak kitle turizm yapan turistlere kıyasla daha çok döviz bırakmakta, yerel ekonomiye direk olarak katkı sunmaktadır. Yerel rehberlere destek, köy halkının yöresel ürünlerinden satın almak gib daha sayamayacağımız birçok kalemde destek teşkil etmektedir. " ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'nin ilk Karanlık Gökyüzü Parkı’na Niğde'de bulunan Aladağlar Milli Parkı aday oldu.Önceki Haber

Türkiye'nin ilk Karanlık Gökyüzü Parkı’n...

Niğde’de meydana gelen 5 ayrı hırsızlık olayında 17 gözaltı.Sonraki Haber

Niğde’de meydana gelen 5 ayrı hırsızlık...

Yorum Yazın