Esnafların Yaşadığı Sorunlar Genel Merkeze İletiliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esnafların Yaşadığı Sorunlar Genel Merkeze İletiliyor

 

 

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alim Yeşil, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) bünyesinde düzenli olarak gerçekleştirilen toplantıların seyrini ve esnaf ile sanatkarların sorunlarına sağlanan katkıları değerlendirdi. Yeşil, her ay düzenli olarak TESK’e bağlı 82 birlik ve 13 federasyon başkanının katılımıyla toplantılar yapıldığını ve bu toplantılarda esnafın yaşadığı sorunların genel merkeze iletildiğini ifade etti.

Yeşil, yaptığı açıklamada, “Ayın 18’inde Ankara’da genel merkezimizde bir toplantı daha gerçekleştirilecek. Bu toplantılarda her bölgeden gelen esnafın sorunları dosyalar halinde Genel Başkanımıza sunuluyor. Gerekirse toplantıda söz alıp bu sorunları doğrudan dile getiriyoruz. Toplantıların esnafın sorunlarının çözümüne yüzde 60 oranında katkı sağladığını söyleyebilirim. Geriye kalan yüzde 40’lık kısmın da en kısa sürede çözüleceğini düşünüyoruz,” dedi.

Toplantılarda sorunların çözüm sürecinin yavaş ilerlemesinin temel nedenlerinden birinin hükümetin aldığı tasarruf tedbirleri olduğunu belirten Yeşil, “Maalesef, bu tedbirler küçük esnaf üzerinden başladı. Oysa bu tasarrufların yalnızca küçük esnaftan değil, tüm Türkiye genelinde A’dan Z’ye her kurumu kapsaması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında bu tedbirlerin daha yoğun uygulanmasını talep ettik ve bu konuda hükümetin adımlarını bekliyoruz,” diye ekledi.

Yeşil, hükümete sundukları önerilerin dikkate alındığını ve olumlu sonuçlar alınacağına dair inançlarının tam olduğunu da sözlerine ekledi.

Sonuç olarak, Türkiye genelindeki esnaf ve sanatkarların sorunlarına çözüm arayışları, TESK çatısı altında yapılan toplantılarla sürüyor. Ancak Yeşil, sürecin hızlanması ve küçük esnafın daha fazla mağdur olmaması için alınacak tedbirlerin genişletilmesi gerektiğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2025’e şimdiden plan yapanlar için tatil rehberi...Önceki Haber

2025’e şimdiden plan yapanlar için tatil...

Gürer: “Yabancı seçmenler hakkındaki sorular yanıtsız kaldı”Sonraki Haber

Gürer: “Yabancı seçmenler hakkındaki sor...

Yorum Yazın