Elma fuarı için hazırlıklar tamamlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elma fuarı için hazırlıklar tamamlanıyor

 

Dünyada İki Ülkede İtalya ve Çin’de yapılan Elma Fuarının Üçüncüsü 2 -5 Kasım 2023 tarihleri arasında Niğde Adalet Sarayı arkası Köy garajı yanında gerçekleştirilecek olup stant kurum çalışmaları başladı. Dünya’da 3’üncüsünün Niğde’de gerçekleşecek olan Elma Fuarı için 140 yerli ve yabancı firma katılacak olup 10 ülkeden bu fuara ziyaretçi gelmesi bekleniyor.

Dünyada sadece Çin ve İtalya'da yapılan Elma Fuarının 3'ncüsünün Niğde'de yapılacağını ve stant kurum çalışmalarının başladığını belirten Fuar organizatörü Fevzi Atasagun, Adalet Sarayı arkasında bulunan fuar alanında stant kurum çalışmalarımız başladı. 2 Kasım itibariyle açılışını yapacağımız fuar sabah saat 10.00’dan akşam saat 19.00 kadar ziyaretçiler için açık olacak. Elma fuarı dünyada sadece Çin ve İtalya olmak üzere 2 ülkede yapılıyor, bu fuarın 3'ncüsü Türkiye’de Niğde’de olacak ve Elma fuarına 20'ye yakın ülkeden katılımcı firma ve ziyaretçi gelecek.  Aynı zamanda fuara yurt dışından elma konusunda uzmanlar gelerek seminerler verecek. Elma fuarında elma ile ilgili ithalat ve ihracat firmaları katılacak. Bu firmalar, elma üretiminde gübre, ilaç, fidan ve soğuk hava depoları, makine,  ekipman ve ambalaj sistemleri gibi elma üretiminde hayati önem arz eden ürünlerini üreticimizle buluşturacak ve elma ile ilgili her şey bu fuarda bulunacak” dedi.

TÜRKİYE’DE TEK ELMA FUARI

Atasagun; “ Bu yıl 2-5 Kasım tarihleri arasında Niğde Adalet sarayı arkasında bulunan Fuar alanında 140 yerli ve yabancı firma olacak. Bu fuarda elma ile ilgili her şey yer alacak. Fuarın özelliği şu,  Elma fuarı dünyada iki ülkede yapılıyor İtalya ve Çin’de yapılıyor, üçüncüsü ülke olarak Türkiye'de Niğde’de yapılacak. Fuarımızda elmayla ilgili her şey bu fuarda sergileniyor. Neler var? Fidanından başlıyoruz, Fidanı ilaçlaması, toplama makinaları, soğuk hava depoları İhracata kadar geçen elmadan fidandan ihracata kadar geçen bütün aşamalarda kullanılan makine ve ekipmanlar bu fuarımıza sergilenecek. İhracata yönelik fuarımız olduğu için ürünlerini fuarda sergileme imkânı buluyorlardır. Fuarımıza yurt dışından, İtalya'dan, Fransa'dan, Suudi Arabistan'dan, Dubai'den katılan firmalarımız var.  Ziyaretçi bakımından da Niğde’de düzenleyeceğimiz elma fuarımıza Hindistan, Kazakistan, Bosna Hersek, Kosova, İran, Afganistan, Malezya, Tunus, Nijerya, Kamerun, Mısır ülkelerden de yoğun bir şekilde ziyaretçimiz olacak. Bu fuar ilimizde ve Ülkemizde tek.  Türkiye'deki bütün elmacılar yurt dışındaki bütün elmacılar elmayla ilgili uğraşan herkes 2-5 Kasım'da Niğde'de olacak. Aynı zamanda fuarımızda uluslararası kongreler var yurt dışından gelen misafirler elma konusunda uzman konuşmacılar fuarımıza konferans bölümüne gelecekler. Orada gelen ziyaretçilerimize bilgilendirecekler. Şuan itibariye fuarda stant kurum çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 2 Kasım tarihinde açılışını yapacağımız fuarımız sabah saat 10.00’dan akşam saat 19.00 kadar ziyaretçilerimize hizmet verecek. Dünya’da 3’üncüsü olan Elma fuarına tüm Niğdelileri davet ediyorum” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MADENİ 5 TL BASILDI!Önceki Haber

MADENİ 5 TL BASILDI!

Vali Sabah sporunu Milli Atletlerle yaptıSonraki Haber

Vali Sabah sporunu Milli Atletlerle yapt...

Yorum Yazın