Darboğaz Barajı, 1 Milyon 100 Bin M³ Su Depolayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Darboğaz Barajı, 1 Milyon 100 Bin M³ Su Depolayacak

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Barajda Su Tutulmaya Başlandı

Niğde Ulukışla Darboğaz Barajı için geri sayım başladı. Gövde dolgusu imalatlarının tamamlandığı projede %100 fiziki gerçekleşme oranı sağlanırken DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projeyi tamamlamak için çevre düzenleme işlerinin kaldığını söyledi. Barajda, Bu yılın ikinci yarısında su tutmayı hedeflediklerini açıkladı.

Darboğaz Barajı’nda gövde dolgusu imalatlarının tamamlanarak su tutulmaya başlandığını müjdelen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta,” inşaatta 240 bin m³’lük gövde memba ve mansap dolgularını tamamladık. Ayrıca kondivi, su alma yapısı ve enjeksiyon imalatlarını da bitirdik. Çalışmalarımız çevre düzenleme işlerinin tamamlanması ile birlikte son bulacak.” diye konuştu.

Niğdeli Üreticilere Yılda 13,2 Milyon TL Ek Gelir

1.960 dekar araziye can suyu verecek Darboğaz Barajı’nın bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “Baraj sayesinde modern sulama ile tanışacak 1.960 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, yetiştirilecek. Kazançları artacak. Niğdeli üreticiler, 2023 yılında yaklaşık 13,2 Milyon TL daha fazla kazanacak” dedi.

1 Milyon 100 Bin M³ Su Depolayacak

Temelden yüksekliği 43 metre olarak projelendirilen Ulukışla Darboğaz Barajı’nın gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirildi. 1 milyon 100 bin m³ depolama hacmine sahip olacak baraj, 1.960 dekar araziye can suyu verecektir.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meteorolojiden Niğde İçin Çöl Tozu UyarısıÖnceki Haber

Meteorolojiden Niğde İçin Çöl Tozu Uyarı...

Bozköy Belediyesi sözleşmeli personel alacakSonraki Haber

Bozköy Belediyesi sözleşmeli personel al...

Yorum Yazın