CHP’li Adem, Belediyenin Yaptığı İhaleleri Sorguladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Adem, Belediyenin Yaptığı İhaleleri Sorguladı

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il Başkanı Erhan Adem, İl Binasında düzenlediği basın toplantısında, Niğde Belediyesinin ihalesini yapmış olduğu Bucak çayır semt sahası yapım işini alan yüklenici firmaya kaç defa ek süre tanındığını sordu.

CHP İl başkanı Erhan Adem İl Binasında düzenlediği basın açıklamasında şunları söyledi; “ Niğde Belediyesinin ihalesini yapmış olduğu Bucak çayır semt sahası yapım işini alan yüklenici firma 01.08.2022 tarihinde belediye ile sözleşme imzalamış olup resmi olarak işin bitim süresi 09.12.2022 tarihidir. Ancak gelinen noktada görüyoruz ki işi alan müteahhit işin bitim süresinin üzerinden yaklaşık 10 ay gibi bir süre geçmesine rağmen iş hala bitirilmemiştir. Oysa yüklenici belediye ile sözleşme imzalarken işi 09.12.2022 tarihinde bitireceğini taahhüt etmiş ve bitiremediği takdirde ihale bedeli olan 18 milyon 541 bin TL üzerinde günlük (%0.06 onbinde ) yani 11 milyon 124 Bin TL gecikme cezası ödeyeceğini kabul ve taahhüt etmiştir. Ayrıca ihale projesinde belirtildiği ve gösterildiği üzere stadyum çevre duvarının 1400 metre olduğu ve bu çevre duvarında her 6 metrede bir adet baba olması gerekirken tespitlerimize göre babaların yapılmadığı görülmüştür. Ancak müteahhitte yapılan hak edişlerde bu babaların imalatlarının yapılmış gibi gösterilerek hak edişlerde ödemesi yapıldı mı, ayrıca bu babalardan dolayı eksik yapılan imalatlar eğer bir proje değişikliği yoksa kabul heyeti tarafından neden kabul edildi” dedi.

CHP İl Başkanı Adem yaptığı açıklamanın devamında ise şunları söyledi; “ Gelinen noktada görüyoruz ki müteahhit işi zamanında bitirmediği ve yapmış olduğu imalatların eksik olduğu aşikar bir şekilde ortadadır. Fakat işin bitim süresinden itibaren hangi sebeplerle müteahhitte kaç kez süre uzatımı verilmiştir, bu süre uzatımından dolayı ödenen fiyat farkları ne kadardır, gereksiz yere belediye kasasından fazladan para çıkmasına sebep olmuştur. Ayrıca şimdi özellikle bu ihale gerek Cimer’e gerekse İçişleri bakanlığı mülkiye başmüfettişliğine şikâyet konusu olunca neden 15-20 gün önce müteahhitte ceza uygulanmaya başlandı. Ceza uygulanması neden işin bitim süresinden başlatılmayarak müteahhit korunmuştur, müteahhittin idareye yakın olması Niğde halkının menfaatlerinden daha mı önemli” diye açıklamalarda bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Koca: “Yeni Bir Aşı Programı Uygulamayı Düşünmüyoruz.”Önceki Haber

Bakan Koca: “Yeni Bir Aşı Programı Uygul...

Göl Ve Göletlerde Denetimler Devam EdiyorSonraki Haber

Göl Ve Göletlerde Denetimler Devam Ediyo...

Yorum Yazın