" Bizim Çocuklar" Dijiltal Dünyadan Uzak Doğada 3 Gün Geçirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
" Bizim Çocuklar" Dijiltal Dünyadan Uzak Doğada 3 Gün Geçirdi


Kısa adı ÇOGEP  olan Çocuk ve Gençleri  Sosyal Koruma ve Destek Programı kapsamında Niğde Emniyet Müdürlüğü'nün 3 gün süren "Bizim Çocuklar" projesi Aladağlar’da gerçekleştirildi.
Bizim Çocuklar projesi kapsamında İzcilik Kulübü üyesi 30 çocuk ilk gün Cimbar Boğazına yürüyüş gerçekleştirdi ve Cimbar Boğazı Eğitim alanında Jandarma Arama Kurtarma Ekibi tarafından tahliye tatbikatına katıldı.
İzcilik kampının 2.gününde ise çocuklar kent protokolü ile birlikte doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.
Sokulupınar mevkine izci çocuklarla birlikte gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne katılan Niğde Valisi Cahit Çelik öğrencilere doğada olmanın önemini anlatırken bu tür faaliyetlerin akadamik başarılarına katkı sağlayacağını ifade etti.
Düzenlenen programla ilgili bilgi veren Şube Müdür Vekili, Komiser Muhittin Yılmaz çocuklar ve gençleri koruma, destekleme programı kapsamında 30 öğrenci ile Aladağlar bölgesinde 3 gün geçirdiklerini söyledi.
Amaçlarının gençleri dijitalden uzak bir doğayla iç içe güzel vakit geçirmesini sağlamak olduğunu söyleyen Yılmaz şube olarak çocuklar ve gençler için çeşitli faaliyetler sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.
İzcilik Federasyonu Niğde İl Temsilcisi Orhun Çelikbaş ise; .”  Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ÇOGEP projesi kapsamında Niğde Gençlik ve Spor İzcilik Kulübü izcileriyle birlikte hafta sonu kampı düzenlendi. Çocuklarımız Demirkazık Cımbar Vadisi'nde Jandarma Arama Kurtarma ekipleriyle birlikte tatbikatı gerçekleştirdi, oyunlar oynadılar, okçuluk, oryantiring gibi faaliyetler gerçekleştirdiler. Arından il protokolü ile birlikte Sokulupınar'a yürüyüş yaptık ve onlarla birlikte burada zaman geçirdik. Burada da çocuklarımızla birlikte oyunlar oynayacağız. Çocuklar doğayla iç içe bir iki gün geçirdi . Telefon yasaktı, dijitalden uzak 2 gün geçirdiler. Tamamen birbirleriyle oyun oynayarak, doğada faaliyetleri gerçekleştirdik. Emeği geçenlere teşekkür ederim. ” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Niğde’de sıcak hava azalacakÖnceki Haber

Niğde’de sıcak hava azalacak

Amca Yeğenini Otomobilini Belde Meydanında YaktıSonraki Haber

Amca Yeğenini Otomobilini Belde Meydanın...

Yorum Yazın