Basın Toplantısında Hizmetleri ve Çalışmaları Anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Basın Toplantısında Hizmetleri ve Çalışmaları Anlattı
Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışmaları yapılan basın toplantısında anlatıldı.

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen programda, İl Müdürü Selmaz Durmaz yaptığı açıklamada aile ve topluma yönelik hizmetlere değindi. İl Müdürü Durmaz, çocuk, kadın, engelli, doğum yardımları ile şehit gazi ve gazi yakınlarına yönelik yapılan hizmetleri anlattı. 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik hizmet üretildiğini belirten Durmaz; "Aile ve Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında 2022 yılı içerisinde bin 36 hane ziyaret edildi. 2022 yılı içerisinde yüzyüze ve online olmak üzere bin 956 kişiye eğitim verildi. Aile içi sıkıntısı olan kişilere yönelik olarak 5 ailemize danışmanlık hizmeti verildi." dedi. 
Çocuklara yönelik olarak hizmetlere de değinen Durmaz, Niğde'de 5 çocuk evi ve 2 çocuk kuruluşu olduğunu ifade ederken, ücretsiz kreş hizmetleri de dahil Niğde'de 737 çocuk için toplam ödeme miktarını 6 milyon 912 bin 509 lira olarak açıkladı. 
Niğde'de Koruyucu Aile Hizmetleri kapsamında 31 koruyucu ailenin yanında 42 çocuk bulunduğunu belirten Durmaz; yine 2022 yılı içerisinde Koruyucu Ailelere yönelik olarak 899 bin 319 lira harcama yapıldığını ifade etti. 
Niğde'de kadına yönelik olarak hizmetleri de açıklayan Durmaz, "ilimizde 1 kadın konuk evi ve 1 şiddet önleme ve izleme merkezi bulunuyor. Niğde'de 1 Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 2 Rehabilitasyon Merkezi ve 2 Özel Bakım Merkezinde toplam 645 engellinin hizmet  alıyor. Bu hizmetler kapsamında ise 2022 içinde toplam 40 milyon 563 bin 189 lira harcandı. Doğum yardım hizmeti ile şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına yönelik hizmetlerde de doğum yardım hizmeti kapsamında 2022 yılı içinde bin 531 çocuk için ailelerine toplam 661 bin 803 lira ödeme gerçekleştirildi. 2022 yılı içinde toplam 298 şehit ve gazimizi ziyaret ettik. Gazilerimize yönelik istihdam süreçleri de devam ediyor. 2022 yılı içerisinde 8 gazi çocuğumuza YKS sınavına kadar psikososyal destek sağlandı." dedi.
Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi toplantı salonunda düzenlenen program, Müdürlük personeli ve gazetecilerin hatıra fotoğrafı ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rektör USLU'dan Geçici Ruhsat MüjdesiÖnceki Haber

Rektör USLU'dan Geçici Ruhsat Müjdesi

Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanları İş BırakıyorSonraki Haber

Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanla...

Yorum Yazın