“Ali Ercan Dostlarıma Çağrım” kitabı çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Ali Ercan Dostlarıma Çağrım” kitabı çıktı
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde Yöresi Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü arkeoloğu Mustafa Eryaman’ın 4. Kitabı çıktı.

“Ali Ercan Dostlarıma Çağrım” isimli yeni kitap 450 sayfadan oluşuyor.
Ali Ercan’ın hayatının anlatıldığı kitapla ilgili bilgi veren Mustafa Eryaman; ‘’ Çalışmamızın nihayetlenmesini sağlayacak olan öncelikli işlerden birisi hiç kuşkusuz sanatçıya ait olan yazılı ve görsel bilgi ve belgelerdi. Bu bilgi ve belgelerin temini yönünde çalışmalara başladığımızda sanatçı ve ailesi sanatçıya ait yazılı ve görsel verileri tek elden koruma, arşivleme ve saklama yoluna gitmedikleri anlaşılmıştır. Sanatçının gerek İstanbul’daki evinde gerekse Niğde’deki evinde bulunan belge ve görsellerin eşinin ölmesiyle birlikte evine gelen temizlikçilerin ve bakıcılarından bazıları isteyerek ya da gizli şekilde fotoğraflarının ve özel eşyalarının bir bölümünü aldıklarını teessürle anlamaktayız. Geçmişte sanatçı hakkında program yapan bazı medya kuruluşları da program çalışmaları esnasında sanatçıya ait olan belge ve görselleri sanatçıdan talep etmiş, program sonrasında ise bu arşivleri geri getirmemiş olmaları sanatçının öz yaşamını oluşturmamızı ve görsellerle destekleme aşamasını bir hayli zorlaştırmıştır.’’ dedi.
Yoğun tetkiklerimiz neticesinde sanatçıya ait olan eski fotoğraflarından bazılarının İstanbul’daki evinde olduğunu tespit ettik diyen Eryaman,  sağlanan fotoğraf, bilgi ve belgelerle içeriği oluşturduklarını belirtti.

Ali Ercan’ın yaşam öyküsünü ve eserlerini üç bölümde ele aldıklarını söyleyen Eryaman, Ali Ercan’ın biyografisini belge ve görsellerle destekleyerek kronolojik esaslı olarak sunduklarını, kapsamlı çalışmamızın ilerde Ali Ercan konulu çalışmalara ve de Niğde Kültür envanterine katkı sunacağını düşünüyoruz diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Filenin Sultanlarının Grubu Belli OlduÖnceki Haber

Filenin Sultanlarının Grubu Belli Oldu

Hakkari’de Eren Abluka-29’da çok sayıda mühimmat ele geçirildiSonraki Haber

Hakkari’de Eren Abluka-29’da çok sayıda...

Yorum Yazın