Açık Kapı Hizmet Vermeye Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Açık Kapı Hizmet Vermeye Devam Ediyor

 

 

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca yürütülen ve vatandaş odaklı bir hizmet olan 2018 yılından bugüne kadar Niğde Valiliği girişinde bulunan “Açık Kapı” Projesine son 3 ay içerisinde 958 başvuru yapılmış ve 952 talep çözüme kavuşturulurken, 6 talep ise çözüme kavuşturulmayı bekliyor.

Niğde Valiliği girişinde bulunan Açık Kapı Milletin kapısına 01 Haziran ile 31 Ağustos tarihleri arasında 958 başvuru yapılırken başvuruların yüzde 99'u sonuçlandırıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Valilikler kanalıyla hayata geçirilen Açık Kapı (Milletin Kapısı) Projesi’nde büyük başarı sağlandı.  Açık Kapı Projesi vatandaşların talep ve önerilerini uzman personel aracılığıyla iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirdiği ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılan kamu hizmeti olmayı başardı. Niğde Valiliği tarafından 2018 yılı Mayıs ayında başlatılan uygulamaya son 3 ay içerisinde 958 talep başvurusunda bulunulduğu öğrenildi.

 Açık Kapı vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturuldu.  Vatandaşlarımız Açık Kapı Şube Müdürlüğümüze sözlü ve yazılı olarak talep ve şikâyetlerini iletebildiği gibi www.acikkapi.gov.tr web sitesi, mobil uygulama ve elektronik ortamda e-devlet üzerinden de müracaat edebilmekte olup, ilgili birimlere yönlendirilen başvurular 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılarak başvuru sahibine mesaj yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır.

Devlet ile Vatandaş arasındaki diyaloğu en üst seviyeye taşıyabilmek amacıyla İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca yürütülen ve vatandaş odaklı bir hizmet olan “Açık Kapı” Projesi uygulamalı olarak Niğde Valiliği giriş katında 14 Mayıs 2018 tarihinde vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2025 Üretim Yılı ÇKS Başvuruları 1 Eylül 2024'de Başlıyor.Önceki Haber

2025 Üretim Yılı ÇKS Başvuruları 1 Eylül...

Ailelerin Okul Forması Telaşı Devam Ediyor.Sonraki Haber

Ailelerin Okul Forması Telaşı Devam Ediy...

Yorum Yazın