15 yaşındaki kızın zorla evlendirildiği haberi üzerine Valilik harekete geçti.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
15 yaşındaki kızın zorla evlendirildiği haberi üzerine Valilik harekete geçti.

15 yaşındaki kızın zorla evlendirildiği haberi üzerine Valilik harekete geçti.

Niğde’nin Altunhisar İlçesine bağlı Keçikalesi Beldesinde yaşayan 15 yaşındaki kızın zorla evlendirildiği yönünde paylaşımlar yapılması üzerine Niğde Valiliği harekete geçti.

Niğde Valiliği’nde yapılan açıklamada Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerinin konunun takibi için ivedilikle görevlendirildiği bildirildi.

Öte yandana Niğde Barosu’da konuya ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.

Baro’dan yapılan yazılı açıklamada; ‘’ İlimizde bir kasabada 15 yaşındaki kız çocuğunun zoraki evlendirilmesi şeklindeki bir haberin sosyal medyaya düşmesi üzerine Niğde Barosu olarak Jandarmaya ihbarda bulunulmuştur ve ihbarımız üzerine kolluk kuvvetlerince gerekli araştırma başlatılmıştır. 

Ayrıca Niğde Barosu Ve Niğde Barosu Çocuk Hakları Komisyonu da konunun ve hukuki sürecin takipçisi olacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.’’ifadelerine yer verildi.

Zorla evlendirildiği iddia edilen kızın sosyal medyada yaptığı paylaşım ise şöyle; ‘’ Şuan ne yazacağım bilmiyorum ama yine de yazacağım. Ben gül 15 yaşındayım. Ama insanlar bana 25 yaşındaymışım gibi davranır.

 

Okulla gitmiyorum. Bırakmak zorunda kaldım, ama eğer gitseydim yazar olmak isterdim. Okulla gitmemem buna engel değil ama çok başka şeylerde var.

 

Aslında bakarsanız yaklaşık beş ay sonra ya hayatımı kurtaracağım ya da öleceğim. Ruhen artık yaşamayacağım. Ve ben aklımı kullanıp yaşamak, tekrar okumak istiyorum. Ama eğer olurda işler yolunda gitmez de gerçekten ölürsem diye bunları yazıyorum. Çünkü her an başımıza her şeyin gelebileceğini gözlerimizle gördük.

 

Şuan bir kitap yazıyorum, yazmak istediğim aynı zamanda bastırmakta istediğim bir kitap var ama henüz kalemim çok zayıf olduğu için yazmıyorum. Eğer kurtulur ve tekrar okulla başlarsam o zaman yazacağım.

 

Sanırım bu hayata sevdiğim tek şey kitap yazamak ve okumak. Eskiden hangi mesleğin bana uygun olduğunu bilmezdim kitap yazmaya başlamadan önce. Kitap yazmaya başladıktan sonra fark ettim. Sanki ben kitap yazmak için doğmuş gibi hissediyorum lsidjsidkskd Biraz komik olabilir ama kitap yazmayı bu kadar çok seviyorum. Ve kendime yakıştırıyorum.

 

Ee, benim birde sözüm var. Kendime ait. "Hayaller Yok olmak için, umutlar ise ölmek için vardır." Bu söz en çaresiz ve umutsuz insanlar,yani benim gibiler için yazdım.

 

Yaşadığım şeyler yüzünden önce hayallerim yok oldu, hayallerim gidince Umut'ta bir işe yaramaz oldu. Oda öldü yavaşça.

 

Ama bir umudum var artık, birileri bana umut oldu. İyi ki var o umudum olan insanlar?

 

Bir gün, elma şekeri yiyeceğim. Bunun için kurtulacağım. Hayır bu sadece bir elma şekeri değil elma şekeri benim hayatımda bütün hayallerimi temsil ediyor.

 

Elma şekeri yiyeceğim, hayallerimi gerçekleştireceğim.

 

Çocukken hep almak isterdim ama alamazdım. Şimdi de alamıyorum ve inanın çok merak ediyorum tadını. Umarım bir gün yerim. ‘’

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayaardı Millet Bahçesinin 2. Etabı Tüm Hızıyla Devam EdiyorÖnceki Haber

Kayaardı Millet Bahçesinin 2. Etabı Tüm...

Niğde Belediyesi Sivrisinek ve Haşerelerle Mücadeleyi SürdürüyorSonraki Haber

Niğde Belediyesi Sivrisinek ve Haşereler...

Yorum Yazın