© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Zorunlu Trafik Sigortasında Azami Prim Artış Oranı Yüzde 5 Oldu

 

 

 

Niğde Sigorta Acenteleri İl Delegesi Oğuzhan Demirtaş, zorunlu trafik sigortası aylık azami prim artış oranı, 2024 yılının ilk 4 ayı için yüzde 5 olarak belirlendiğini, 2023 yılı içerisinde bu oranın yüzde 2 olarak uygulandığını belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Sigorta Acenteleri İl Delegesi ve Türkiye Odalar, Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Sektör Meclis Üyesi Oğuzhan Demirtaş; “Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SEDDK), Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, zorunlu trafik sigortasının aylık azami prim artış oranı, 2024 yılının ocak, şubat, mart ve nisan aylarında yüzde 5 olacak, Mayıs 2024'ten itibaren ise "hasar maliyet endeksi" baz alınarak belirlenecek” dedi.

Demirtaş açıklamasının devamında ise, “28 Kasım’da Türkiye’de faaiyet gösteren ik adet sigorta şirketi tedbir amaçlı Hazine ve SDDK tarafından el konuldu. Bu el konulma işlemiyle alakalı bütün acentelerimiz reaksiyon göstermiş ve poliçelerini tekrardan güncellediler. Bu sigorta şirketlerinin en büyük garantörü devlettir. Devlet garantör olarak hepsinden teminat almaktadır. Bu teminatı yükseltmedikleri takdirde devlet tedbir amaçlı el koyar. Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına da 15 Aralık tarihine kadar bütün hasarlı araçlar, konut sigortaları veya herhangi bir hasar var ise ödemesi devlet tarafından yapılacaktır. Devletin tedbirleri doğrultusunda hareket edilmektedir ve herhangi bir mağduriyet söz konusu değildir. Vatandaşların asparagas haberlere itibar etmemesini istiyoruz. İnternet veya farklı bir satış kanalıyla alınan hiçbir poliçenin güvenirliği yoktur. Bütün sigorta ürünleri acenteden alınmalıdır. Acente sigorta şirketiyle birebir muhattaptır ve acente ulaşılabilir olmasıyla müşterinin yanındadır. Unutmayalım ki sigorta acenteden alınır” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER