© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Yaya geçidinde “hayata saygı duruşu” yapıldı

Ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla düzenlenen farkındalık kampanyası kapsamında Niğde’de etkinlik düzenlendi.

23 Nisan Havacılar Ortaokulu önünde gerçekleştirilen etkinliğe Niğde Valisi Mustafa Koç, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Nihat Özkök, AK Parti İl Başkanı Ömer Kılıç ve kurum müdürleri katıldı. 
Yaya geçidi kırmızı çizgimizdir sloganıyla yaya geçidini öğrencilerle birlikte kırmızıya boyayan Niğde Valisi Mustafa Koç, etkinlikte yaptığı açıklamada vatandaşlara yaya geçidinde dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. 
Vali Mustafa Koç; ‘’ Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu sloganıyla değerli yavrularımızla beraber okul geçidinde bir etkinlik yapacağız. Yayalar kırmızı çizgimizdir adı altında değişik etkinlikler, faaliyetler ve projeler gerçekleştirdik. Bu yıl da okullarımızın açılmış olması dolayısıyla yine sürücülerimize bir farkındalık oluşturmak adına öğrencilerimizi bilinçlendirmek, bir davranış şekli oluşturmak adına trafikte birazdan bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Sürücülerimiz için tekrardan hatırlatıyoruz  herhangi bir ışık bulunmayan veya görevli bulunmayan okul yaya geçidine sürücülerimiz gelirken yaklaşırken hızlarını düşürecekler, yaya bekliyorsa onun geçmesine müsaade edecekler. Yine yayalarımız da geçiş hakkı önceliği onlarda olmuş olmasına rağmen gelen arabaların hızını, durup durmadığını kontrol edip ona göre davranacaklar. Bu bir davranış şekli, trafik kültürü şekli. Biz bunu oluşturmaya çalışıyoruz.’’dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER