© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Veliler Kaynak Kitapları Bulamıyor

 

Niğde’de bazı veliler öğretmenler tarafından istenen kaynak kitapları, kırtasiyelerden temin edemediklerini iddia ediyorlar.

Niğde’de öğrenci veliler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasak olmasına rağmen öğretmenlerin istediği kaynak kitapları bulmakta zorluk çekiyorlar. Birçok veli öğretmenler tarafından istenen kaynak kitapların satıldığı kırtasiyeye gittiklerini ama kırtasiyede almak istedikleri kitapların olmadığını söylüyorlar. 

Öğrenci velileri, öğretmenler bu yılda kaynak kitap ısrarına devam ediyorlar. Çocuğumuzun eğitimi için bizlerde mecburen önerilen kaynak kitapları almaya çalışıyoruz. Fakat istenilen kaynak kitabın satıldığı kırtasiyelere gittiğimizde, bazı kırtasiyeler kitabın bittiğini yenisinin geleceğini bazıları ise kitapların gelmediğini söylüyorlar. Kitabın ne zaman geleceğini de net şekilde söylemedikleri için her gün kırtasiye kırtasiye gezip kitapların gelip gelmediğini soruyoruz dediler. 

Kitapların fiyatlarından da dert yanan veliler, “İstenilen kaynak kitapları belirli kırtasiyelerde var. Bazı kırtasiyeler yayın evlerini bölüşmüş durumda. Niğde’de 3-4 kırtasiyede satılan bu kitapların fiyatı ise gerçekten çok pahalı. Oldukça ince bir kaynak kitabın en düşük fiyatı 120 TL’den başlıyor. Bizlerden 4-5 kaynak kitap isteniyor buda 1.050  ile 1250 lira arasında tutuyor. Madem kaynak kitap isteniyor o zaman istenen kitapların anlaşmalı kırtasiyelerde yeterli sayıda bulundurulması gerekiyor” dediler. 

Her yıl aynı sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden öğrenci velileri, Niğde’de 3-5 kırtasiye yayın evlerini paylaştıklarını, öğretmenlerle anlaşarak bu kaynak kitapları sattıklarını iddia ederek, “Kitabın yazarlarına bakıyorsunuz, kitabı yazanlar arasında kitabı öğrencilere aldırmak isteyen öğretmen de var. Öğretmenler de kırtasiye ve yayın eviyle anlaşarak bu kaynak kitapların öğrencilere satılmasına aracılık ediyor” dediler. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER