© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Vali Koç, Basın Bayramı’nda Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu

Vali Koç, Basın Bayramı’nda Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Niğde’de görev yapan ve ulusal medya temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Programa İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Nihat Özkö’ün de katıldığı programda Vali Koç; ‘’ “Çağdaş ve demokratik toplum yaşamının en önemli özelliklerinden birisi de bağımsız ve tarafsız bir basının varlığıdır. 1946 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilere bir günün armağan edilmesi gerektiği üzerine bir düşünce geliştirmiş ve II. Meşrutiyetin ilan tarihi olan 24 Temmuz 1908 gününde mutabık kalınmıştır. Çünkü, II. Meşrutiyet’in ilan edilmesinin ertesi günü gazeteciler, ilk defa gazetelerini sansür memurlarına göstermemişlerdir. Bu sebeple 24 Temmuz’un, ‘Basın Bayramı’ olarak kutlanmasına karar verilmiştir. 24 Temmuz 1908 tarihi, Türk basınında sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması adına basın tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisidir. 

  Ülkelerin gelişmesinde çok önemli bir yere sahip olan basının; halkı bilgilendirme, kamuoyu oluşturma gibi birçok önemli işlevleri vardır. Basın dünyasında çalışan ve emek veren gazetecilerin yağmurda, çamurda, zaman zaman ise canını dahi tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili çalışmaları takdire şayandır. Basında sansürün kaldırılışının 115. yıl dönümünde, sorumlu gazetecilik anlayışıyla görevlerini en güzel şekilde yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.” dedi

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER