© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

SÜPÜRGELER HAZIR MI?

 

 

NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ VE ÇÖP TOPLAMA ETKİNLİĞİ

Niğde Belediyesi, Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında, 16 Eylül Cumartesi günü, ‘Farkındalık Yürüyüşü’ ve ‘Çöp Toplama’ etkinliği düzenleyecek.

 

ÇEVRECİ BELEDİYEDEN ÇEVRECİ ETKİNLİK

Çevre ve temizlik konusunda yaptığı büyük yatırımlarla dikkat çeken ve ‘Sıfır Atık Belgesine’ sahip ender belediyeler arasında yer alan Niğde Belediyesi, 16 Eylül Dünya Temizlik Gününü farklı ve renkli etkinliklerle kutlayacak.

 

ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTMAYA MECBURUZ

Vatandaşların, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilecek etkinliğin startı 09.00’da Niğde Belediye binası önünden verilecek.  Suat Baykal Caddesi istikametinde devam edecek etkinlik kapsamında esnafa süpürge ve faraş hediye edilecek.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in öncülük edeceği etkinlik kapsamımda, vatandaşlar arasında çevre bilincinin oluşturulması amaçlanıyor.

 

CUMARTESİ SABAH BELEDİYE ÖNÜNDE BULUŞALIM

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, vatandaşları 16 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirecekleri farkındalık yürüyüşü ve çöp toplama etkinliğine davet etti.

Dünyanın pek çok ülkesinde ve ülkemizin her bölgesinde bugüne özel etkinlikler düzenlendiğine dikkat çeken Başkan Özdemir; “Güzel ülkemizin, en güzel illerinden biri olan Niğde’miz çevre temizliği konusunda çok daha hassas olunması gereken illerden biridir. 250’ye yakın kuş çeşidine ev sahipliği yapan Akkaya Barajını, her köşesi bir doğa harikası olan Kayaardı, Yeşilburç, Amas ve Tepebağları’nı, doğaseverlerin ve adrenalin tutkunlarının uğrak yeri haline getirdiğimiz Gebere Barajı’nı, Mandilmos’u, her mahalleye kazandırdığımız yeni nesil çocuk parkları ve dinlenme alanlarını temiz tutmalıyız. Ve her gün temizleyip pırıl pırıl yaptığımız bulvarlarımız, caddelerimiz ve sokaklarımızı korumaya, temiz tutmaya ve gelecek nesillere daha yeşil, daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir dünya bırakmaya mecburuz.” Dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER