© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi Çocuk Sesleriyle Şenlendi

4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde Niğde Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi çocuk sesleriyle şenlendi.

Çeşitli okullarda ve gündüz bakımevlerinde eğitim gören öğrenciler, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Niğde Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni gezdi.
Barınakta bulunan hayvanları seven, onlarla vakit geçiren çocuklar ellerinde, tişörtlerinde yer alan sloganlarla da sokak hayvanlarına özenli olmaya dikkat çektiler.
Belediye Başkanı Emrah Özdemir, ziyarette öğrencilere boyama kitabı ve şapka hediye etti, çocuklara sahipsiz hayvanları korumanın önemi anlatıldı.
Başkan Özdemir, gazetecilere, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nün sözde kalmaması için belediye olarak çalıştıklarını söyledi.
Hayvanları koruma adına büyük yatırımlar yaptıklarını, bölgenin en iyi hayvan ameliyathanesini geçen yıl hizmete açtıklarını belirten Özdemir, "Öğrencilerimizi burada görmek istiyoruz. Onların burada güzel vakit geçirebileceği park alanları da var. Aynı zamanda sahipsiz sokak hayvanlarını görebilecekleri yerler var. Asıl amacımız, sahipsiz hayvanları olabildiğince çok sahiplendirmek. Evi, bahçesi müsait olanlar ne kadar çok bu hayvanları sahiplenirse diğer sıkıntıları da çözmüş oluruz." diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER