© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Sahte GÜBRE Çiftçiyi isyan ettirdi

Niğdeli çiftçinin aldığı gübre sahte çıktı

Dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi üstelik bu kez hedeflerinde çiftçiler var.
Mazot, elektrik ve gübre fiyatları gibi girdi maliyetleri yüzünden zor günler yaşayan üreticiler bu kez de daha uygun fiyatlı diye satın aldıkları gübre yüzünden mağdur oldu.
Yapılan tahlillerde sahte çıkan gübre yüzünden ciddi zarara uğrayan çiftçi duruma isyan etti.
Edikli beldesinde yaşayan Hamza Türkcan bölgede birçok çiftçinin mağdur olduğunu ve yeniden gübre almak zorunda olduklarını söyledi.
Türkcan, "Elimizdeki avucumuzdaki her şeyi harcadık. İnanın ki şu an elektrik faturasının yatırmanın derdindeyiz. Elimizdekini avcumuzdakini gübreye verdik. Gübre sahte çıkınca tekrar atmak için, mahsul yetiştirmek için üste gübre almak zorunda kaldık, sıvı gübre almak zorunda kaldık. Elimizdeki paraları bitirdik. Şu an da elektrik faturası yaklaşıyor, faturalar gelmeye başladı. Bunu ödemek için inek satacağım. Şu anda zaten mandırayı bitirdik. Sağılan ineğimi satacağım. Mandıra doluydu, üç tane inek kaldı. Biz, bunu 200-300 lira ucuz bulduğumuz için aldık, attık, mahsulü ektik. Tahlil sonuçları yüzde sıfır şu anda. Biz zaten ayakta durmaya çalışırken bir de bu darbeyi yedik.’’ dedi.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan ADEM Çiftçiyi ziyaret etti.

Edikli beldesinde çiftçilik yapan ve tarlasına atmak için aldığı gübre sahte çıkan Hamza Türkcan'ı ziyaret eden CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, devletin Gübre Takip Sistemi diye bir sistemi olduğunu, gübrenin fabrikada üretildiği zaman çiftçiye gidinceye kadarki yolların takip edildiğini söyedi.
Adem ; ‘’ Bu firmanın ürettiği gübrenin Gübre Takip Sistemi yok. Normalde denetimsiz şekilde üretim yapamazlar ancak devletin kontrol sağlayamadığı yerlerde maalesef böyle durumlar oluyor. Gübrenin çok pahalı olduğu zamanlarda da böyle dolandırıcılar, çiftçiye bir darbe de onlar vuruyor" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER