© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

OSB’den Niğde Belediyesine İtfaiye Aracı

 

Türkiye’de sayılı sayıda bulunan ve Niğde Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından alımı yapılan İtfaiye aracının Niğde Belediyesine teslim töreni düzenlendi.

Törene, Vali Cahit Çelik, Niğde MHP Milletvekili Cumali İnce, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık, Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş ve Niğde Organize Sanayi Bölgesi tarafından alınan İtfaiye aracının Niğde Belediyesi'ne teslim törenine katıldı.

Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş; “ Türkiye’de sayılı sayıda bulunan ve Niğde OSB tarafından satın alınarak İlimizin tamamına hizmet edecek olan “32 Metre Tam Otomatik Uzaktan Kumandalı, Kırıcı Delicili, Bom Ve Tampon Monitörlü, Pompa İçi Bronz Dökümlü, Çift Kamera Ve Ekran Sistemli, Köpük İkmal Pompalı, Sulu Köpüklü, Hava Basınçlı Kuru Köpük Sistemi (CAFS), CAFS Sisteminin Çalışması İçin Motor-Şanzıman Arası Özel PTO Donanımı Ekli, Flir Termal Kameralı İtfaiye Aracı”nın Niğde Belediyesi’nin Niğde OSB içerisindeki İtfaiye Birimine teslim töreni için bulunuyoruz.

Hızla gelişen ve büyüyen Sanayi Bölgemizin, endüstriyel tesislerde meydana gelebilecek ve etkileri çok büyük olan yangın, patlama ve sızıntı gibi büyük kazaları bertaraf etmek için şehir tipi itfaiye araçlarının yangınlarda yetersiz kaldığı, büyük yangınlarda sepetli araçların binalara yanaşmasında sorunlar olduğu, köpük ve su kapasitesi yüksek itfaiye aracına ihtiyaç olduğu görülmüştür. Bu nedenle 2023 Yılında yapılan Niğde OSB Olağan Üstü Genel Kurulunda katılımcılarımızın oy birliği ile “Organize Sanayi Bölgeleri ve Endüstriyel Bölgeler için tasarlanmış olan İnsan faktörüne birinci derecede önem veren Profesyonel Tip 32 metre yüksekliğinde Söndürme Sistemli Uzaktan Kumandalı Su-Köpük Kuleli, Kırıcı-Delici Aparatlı İtfaiye Aracı alınması gerekliliği anlaşılmış ve alımına kadar verilmiştir” dedi.

Niğde OSB’de tesislerimizdeki can ve mal güvenliği için bu güne kadar itfaiye işlemleri için toplam 1,6 Milyon Euro (yaklaşık 62 Milyon TL) harcama yapılmıştır. Niğde Belediye Başkanımıza iş birlikteliği için teşekkür ediyor,  Allah bu itfaiye aracını kullandırmayı gerektirecek yangından hepimizi korusun diyerek alınan yeni itfaiye aracının Niğde OSB’ye ve Niğde Belediyesine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER