© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Okul Servisi Şoförlerine Eğitim Verildi

 

 

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği, İl Jandarma Komutanlığı ve Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından okul servisi şoförlerine Okul Servis Araçları Yönetmeliği ve davranış eğitimi konularında bilgilendirme semineri düzenlendi.

Toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yolu ile Eğitime Erişim Yönetmeliği ve Teknik Şartnamede belirtilen esaslar üzerinde duruldu. Niğde Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Akif Çimen Can tarafından yapılan sunumda taşıma faaliyeti esnasında uymaları gereken kurallar anlatıldı.
Servis sürücülerine belirlenen güzergâhlardan öğrencileri almaları ve belirtilen okullara öğrencileri imza karşılığında teslim etmeleri, taşıma esnasında yüksek sesle müzik dinlenmemesi, kemerlerin takılı olması, araç temizliğine dikkat edilmesi, sigara kullanılmaması konularında uyarılarda bulunuldu.
Taşıma araçlarının bakımının yapılması, yolcu ve yük taşıması yapılmaması, izinsiz başka şoför çalıştırılmaması, araç değişikliğinin onaya bağlanması, şoför kimliklerinin takılı bulunması, araç sigortalarının günü gününe yapılması, araçların temiz olması, emniyet kemeri takılması hususuna riayet edilmesi, Emniyet ve Jandarma tarafından gerekli denetimlerin yapılması, yangın tüpleri ve ilk yardım çantalarının güncel olacak şekilde hazır edilmesi konularında şoförlere gerekli uyarılar yapıldı. Eğitim ve bilgilendirme semineri iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER