© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Okul kantinlerinde kira artışına sınır

2023-2024 eğitim öğretim yılı başlamasına sayılı günler kala son günlerde gündemde olan Kantin kira artışları oranında son nokta konuldu. Artık kantin kiraları da konut kiralarında olduğu gibi yüzde 25 oranında arttırılacak.

Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala son günlerde gündeme gelen kantin kira artış oranlarının Milli Eğitim Bakanlığı Kantin kira ücretlerinin yüzde 25 oranında bir artış yapılacağını açıklaması üzerine Milli Eğitim bakanına teşekkür etti.

Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe; “ Bir süre önce gündeme getirdiğimiz fahiş oranda artan kantin kira miktarlarında bir düzenleme yapılmasını istemiştik. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim bakanımız bir açıklama yaparak kantin kiraları da konut kiralarında olduğu gibi yüzde 25 oranında arttırılacağını açıklaması bizleri memnun etti. Şimdi Milli Eğitim Bakanlığımızdan Müdürlükleri yazı gelmesini bekliyoruz. Kantin kiraları artış oranlarının yüzde 25’e sabitlenmesi çocuklarımızın kantinden alacakları ürüne kadar etki edecek. Kantin kiralarının artış oranı yüzde 25’e sabitlenmesiyle 50 TL tost yiyecek bir öğrencimiz artık 35 liraya yiyebilecek. Milli Eğitim bakanımıza Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası olarak teşekkür ederim” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER