© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

NÖHÜ’de Kayıtlar Başladı

 

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavı sonucunda bir üniversiteye kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar için, üniversite kayıtları resmen başladı.

28 Ağustos – 1 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek kayıtlarda, adaylar istenilen belgelerle kazandığı üniversiteye müracaat edebilecek. 

NÖHÜ’YE  6 BİN 25 YENİ ÖĞRENCİ 
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 2023 YKS sonuçlarına göre en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.
Niğde’yi tercih eden 6 bin 25 öğrenci, başvurusunu tamamladıktan sonra yeni eğitim öğretim yılında eğitim görmeye başlayacak. 

KAYITLAR ONLİNE YAPILABİLECEK
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde eğitim görmeye hak kazanan adaylar, kayıtlarını hem online, hem de yüz yüzde yapabilecek.  Yüz yüze kayıt yaptırmak isteyen adaylar için 28 Ağustos’ta başlayan kayıt süreci 1 Eylül itibariyle sona erecek. E-Devlet üzerinden online olarak kayıt yaptırmak isteyen adaylar için ise bu süre 28-30 Ağustos tarihleri olarak ilan edildi. 

4 FAKÜLTEDE KAYITLAR ONLİNE YAPILACAK
Eğitim Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı bölümlerinin kayıtları sadece online olarak yapılabilecek. 

Özel Güvenlik ve Koruma ile Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programına yerleşen adaylar ile herhangi bir nedenle e-devlet üzerinden kayıt yaptıramayan adaylar, 28 Ağustos-01 Eylül 2023 tarihleri arasında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkez Yerleşke Rektörlük Binası Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına  gelerek kayıtlarını şahsen yaptırabilirler.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER