© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

NİĞDE’YE ÇEVRECİ ULAŞIM HAMLESİ

Niğde’de artık çevre dostu elektrikli scooterlar hizmet vermeye başladı.

Niğde Belediyesi karbon salınımını azaltmak, trafik ve yaya akışını bozmadan konforlu ve hızlı ulaşım sağlamak için elektrikli scooter hizmeti başlattı.
Ulaşım alternatiflerini artırmanın yanı sıra çevreci ulaşım olanaklarını yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan elektrikli scooterlar artık şehrin birçok noktasında karşımıza çıkacak.
Çevreci bir ulaşım olanağı sağlayan bu araçların kullanımının yaygınlaşması ile şehrimizde karbon salınımının daha da azalması, trafik yoğunluğunun düşmesi ve kısa mesafe hareketlerinin geleneksel araçlar yerine çevreci araçlarla yapılması bekleniyor.
Şehrin birçok noktasına yerleştirilen elektrikli scooterlar bugün düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı. 
Niğde Belediyesi önünde düzenlenen törenle elektrikli scooterların sağlayacağı katkıları söyleyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir elektrikli scooterlara Niğdelilerin şimdiden büyük ilgi gösterdiğini belirtti.
Özdemir; ‘’ Niğdemizde ıartık scooter olacak tazı adında. Şuana kadar bu scooterların girdiği illerde ulaşımın %12’si scooterlarla gerçekleştiriliyor. Bunun ne avantajı olur derseniz de elbette pratiklik, zamandan kazanmanın yanında aslında doğaya da çok büyük katkıları var. Biz daha açılışını yapmadan hafta sonu yaklaşık altmış adet scooter şehrin çeşitli noktalarına dağıtıldı ve  iki gün içerisinde bin adet kullanıcı iki gün içerisinde Niğdemizde bin altı yüz kilometre yol yaptılar bu scooterlarla.1600 km yolla doğaya ve nasıl katkısı oldu derseniz de yaklaşık yarım ton kadar karbon salınımı engellenmiş oldu. Çünkü her kilometrede sıfır nokta dört gram kadar karbon salınımı önüne geçiyor motorlu taşıtlarlar karşılaştırdığınız zaman. İlimizde de iki gün içerisinde yaklaşık yarım tonluk böyle bir karbon salonunun önüne geçilmiş oldu. Yani hem çevreye de duyarlı hem de vakitten kazanabileceğimiz, park sıkıntısı yaşamayacağımız, stresimizi azaltacak bir uygulama.’’ dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER