© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Niğde’nin 2024 Yılı Bütçesi 430 Milyon TL Olarak Belirlendi


Niğde İl Genel Meclisi Kasım ayı son toplantısı Vali Cahit Çelik başkanlığında yapıldı.
Yapılan toplantıda İl Özel İdaresi’nin 2024 yılı bütçesi 430 milyon olarak belirlendi.
Belirlenen bütçenin yüzde 67'si ise yatırıma ayrıldı.
Niğde Valisi Cahit Çelik İl Genel Meclisi Kasım ayı son toplantısında yaptığı açıklamada uyumlu çalışmanın önemine değinirken birlik ve beraberliğin başarı getirdiğini belirtti.
Vali Çelik; ‘’ İl Genel Meclisimizin yaptığı 20 günlük yoğun bir çalışma sonucunda 2024 yılı bütçemiz 430 milyon TL olarak kabul edilmiştir. İdare ile il genel meclisimiz arasındaki bu uyumlu çalışma, beraberinde hizmetler de başarı getirmiştir.  Niğde İl Özel İdaresi stratejik planına ve performans programına uygun, öz gelirimize dayalı hazırladığımız 430 milyon TL bütçemizde Ahiler Kalkınma Ajansı, Konya Ovası Projesi Başkanlığı ve KÖYDES gibi dış kaynaklardan proje karşılığı aldığımız ödenekler yer almamaktadır.’’ dedi.
Vali Cahit Çelik belirlenen bütçenin gider dağılımını da açıkladı.
430 milyon TL bütçenin 140 milyon TL’nin cari giderlere, 290 milyon TL’nin ise yatırım giderlerine ayrıldığını söyleyen Vali Çelik; ‘’ 2024 mali yılı bütçemizde eğitim hizmetleri için 50 milyon TL, yol hizmetleri için 44 milyon 250 bin TL,  köylerin içme suyu yapım ve onarım hizmetleri için 28 milyon TL, kanalizasyon yapım ve onarım hizmetleri için 8,5 milyon TL, tarım hizmetleri için 8 milyon 780 bin TL ödenek ayrılmıştır. ‘’diye konuştu.
Vali Çelik, ‘’2024 yılı bütçesi ile Niğde’ye tahsis edilecek ödeneklerle beraber kaynakların zayi edilmeden, il özel idaresi ile birlik ve beraberlik içerisinde halkımıza hizmet götürmeye devam edeceğiz. ‘’diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER