© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Niğdeli depremzedeler seslerini duyurmak için bir kez daha bir araya geldi


6 Şubat depreminden sonra ağır hasar aldığı için ev ve iş yerlerine yıkım kararı verilen depremzedeler basın açıklaması yaptı.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen yıkıcı depremlerden Niğde’de etkilenmiş ve birçok vatandaş hasar alan ev ve iş yerlerini boşaltmak zorunda kalmıştı.
Ev ve iş yerlerini boşaltmak zorunda kalanlar adına adına açıklama yapan depremzede Ali Şafak ve Belgin Angı geçen zamana rağmen mağduriyetlerinin giderilmediği söylediği açıklamasında yetkililere seslendi.
Şafak ‘’ Yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen Niğdeli depremzedeler olarak defalarca mağduriyetimizi bildirdik ama arpa boyu yol alınmadı. Sadece kiracı olan vatandaşlarımızın kirası ödendi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, AFAD Müdürlüğü ile defalarca yapılan toplantılarda hak sahipleri ve yerinde dönüşüm için depremzedelerin imzalarının alınacağı, her şeyin netleşeceği şeklinde bilgi verildi. Müteahhitlerle yapılan görüşmelerde maliyetlerin her geçen gün artması ve belediyenin imar düzeninin ne olacağının belirsizliği, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün çelişkileri nedeniyle müteahhitler yanaşmamaktadır. Sonuç olarak Niğdeli depremzedeler mağdurdur. Beş kat olan yerimiz dörde düşmektedir. Dörde düştüğü zaman çok büyük mağduriyet yaşamaktayız. Dolayısıyla da hiçbir müteahhit buna girmiyor. Ciddi şekilde de paralar ödemek zorundayız. Sesimizin duyurulması için gerekirse Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gitmek durumunda kalacağız. Bu mağduriyetimizi gidermek için bütün yetkililerin elini taşın altına koyması gerekiyor.’’dedi.
Depremzede Belgin Angı ise yaptığı açıklamada ihmal edildiklerini belirtti.
Angı;‘’ Bize devlet yetkilileri tarafından verilen hiçbir söz tutulmadı. Aralık sonunda sizinle Ziraat Bankası'nda kredi sözleşmesi yapacağız, arsalarınızın yerini göstereceğiz diyenler şu anda ölüm uykusuna yattılar. Üzerine Yine ölü toprağı serpildi. Niğdeli ahmak değil, Niğdeli salak değil. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Haklarımızı istiyoruz. Depremden doğan her türlü hakkımızı bize vermek zorundasınız. 11 ayda bir çivi çakmadınız. Utanmadan arayıp sormuyorsunuz. Değer verip konuşmaya tenezzül etmiyorsunuz. Ondan sonra da devlet var, yetkili var diyorsunuz biz o devleti de yetkilileri de göremiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı size her konuşmamda yalvarıyorum. Sizden yardım istiyorum. Hiç mi size bizim bu konuşmalarımız iletilmiyor neden bu kadar Niğdeli'ye vurdumduymaz davranıyorsunuz? Biz çaresiziz. Ev sahipleriyle her gün burun buruna geliyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER