© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Niğdeli Deprem Mağdurları Hala Destek Bekliyor

Niğde’de deprem nedeniyle hasar gören binalardan tahliye edilen ev ve iş yeri sahipleri mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Niğde’de ağır hasar alan ve yıkım kararı verildiği için ev ve iş yerlerini tahliye eden bina sakinleri Niğde’nin Afet Bölgesi ilan edilemediği için hiçbir yardım alamadı.

Bugün bir araya gelerek basın açıklaması yapan deprem mağdurları, kendilerine destek verilmesi için defalarca yetkililerle görüşmelerine rağmen bir asonuç alamadıklarını söyledi.
Depremzeler adına yapılan konuşmada; ‘’ Deprem dolayısıyla Niğde'de 80’e yakın iş yeri, 300 kadar konut sahibi mağdur oldu ve ağır hasarlı olarak binalar tahliye edildi. Bu mahallelerdeki iş yeri ve evi olan vatandaşlar mağdur oldu, birçok kişi yerini yurdunu terk etti. Mahalle sakinleri kredi borcu üstüne bir de ağır kira bedelleri ödemekte. Esnaf arkadaşlarımız ödeme zorlukları içerisinde, kira bedelleriyle ezilmektedir ve mağdur edilmektedirler. Bu iki mahallede meydana gelen yıkımdan dolayı iş yeri ve konutlarının geleceğinin ne olacağı, nasıl bir işleme tabi tutulacağını bilmemekteyiz. Sayın Niğde Belediye Başkanı ve Sayın Valimizle birkaç kez yaptığımız toplantıda herhangi bir somut sonuç alınmamıştır. Alınması da mümkün değildir. Buradaki deprem mağdurları yalnızlığa terk edilmiştir. Bizim iş yerimizde konutlarımız üzerinde dedikodular yapılmakta,  rant elde edilmek için herkes beklemektedir.Bizler Niğdeli deprem mağdurları olarak basın kuruluşları ve sosyal medya aracılığıyla hükümet yetkililerini ve ilgili bakanlık yetkililerine sesleniyoruz bize kulak vermesini istiyoruz. Niğde'deki iki mahallenin de afet bölgesi kapsamında alınmasını talep etmekteyiz. Depremde zarar gören iş yeri ve konutlarımız destek verilmesi taraftarındayız. Zor koşullar yaşamaya çalışan iş yeri ve konut sahibi mahalle sakinleri mağduriyetinin ve sorunlarının giderilmesi için ilgili makamların gereğini talep etmekteyiz. ‘’ifadelerine yer verildi.
Deprem mağduru bir diğer vatandaş ise; ‘’ Biz çaresiziz, her gün aldatılıyoruz. Ortada yapılan hiçbir işlem yok. Her zaman oldu bitti, olacak, bitecekle oyalanıyoruz. Insanlardan rant peşine düştü bile bizim arsalarımız için. Fiyatlar söylemeye başlandı. Biz arsalarımızı kimseye feda etmek istemiyoruz. Bizim çocuklarımızın kendimizin alın teri. Çocuklarımızın geleceği bu arsalar. Biz hak ettiğimiz ilgiyi, yardımı görmek istiyoruz. Bugüne kadar yapılan hiçbir işlem yok. Üç bin lira vakıflar bankasına yatırılan bir para. Bir yerde otobüs kartımız var. Ve sürekli oyalanıyoruz. Bir hafta söylenen şey ertesi hafta doğru olmadığı ortaya çıkıyor. Biz çaresiziz. Biz kimseyi kimseye düşman değiliz. Buradaki depremzedeler ne bir siyasi şey güdüyor, ne başka bir şey. Bizim siyasetle alakamız yok. Biz insanlık istiyoruz. Bugün kırk yedi gün, kırk sekiz gün oldu. Biz insanca hiçbir davranış görmedik. Çaresiziz.’’dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER