© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Niğde’de Yetki Belgesi Olmayan Emlakçı İlan Veremeyecek

 

Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe sahte ilanlar ve fiyat manipülasyonlarıyla mücadele etmek için “Doğrulanmış İlan” uygulamasını hayata geçirdi. 2025 yılından itibaren zorunlu hale gelecek.

Emlak sektöründe sahtecilik ve fiyat manipülasyonlarına karşı önemli bir adım atan Ticaret Bakanlığı, “Doğrulanmış İlan” uygulamasını 15 Eylül itibarıyla yürürlüğe soktu. 1 Ocak 2025’ten itibaren zorunlu olacak olan bu uygulama, ilanların daha şeffaf ve güvenilir bir şekilde verilmesini amaçlıyor.

Niğde Marangozlar Mobilyacılar Emlakçılar İnşaatçılar Odası Başkanı Mustafa Yıldırım, yeni düzenlemeyle birlikte yetki belgesi olmayan emlakçıların ilan vermesinin engelleneceğini belirtti. Yeni sistemde emlak ilanları yalnızca taşınmaz sahibi, bu kişinin birinci ve ikinci derece hısımları veya eşi tarafından verilebilecek. Ayrıca, taşınmaz sahibi tarafından yetkilendirilen emlak işletmeleri de ilanları platformlarda yayınlayabilecek. Bu yetkilendirme işlemi e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecek ve taşınmaz sahibi, ilanını hangi emlak işletmesi üzerinden yayımlayacağını belirleyerek süreci yönetecek.

Bu yeni düzenleme, emlak sektöründe köklü bir değişim yaratmayı ve alıcılar ile satıcılar arasında daha fazla güven oluşturmayı hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER