© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Niğde’de “S PLAKA” dönemi resmen başlıyor

 

Niğde’de yaklaşık 13 yıldır gündemde olan S Plaka talebi hayata geçiriliyor.

Niğde Belediyesi Meclis Toplantısında S Plaka talebini kabul etmesinin ardından, 500 adet S Plakanın kiraya verilmesi için ihaleye çıktı. Niğde Belediyesi Niğde Belediyesi Adına Tescilli Umum Servis Aracı Tahsisli S Plaka İşletilmesi işinin kiraya verilmesi için ihaleye yapılıyor. 23-24 ve 25 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek ihale ile 500 adet S Plaka kiraya verilecek. S Plakaların kiralama işi 10 Yıllık 40 bin TL olarak belirlendi. İhalede 51 S 001’den 51 S 500’e kadar plakanın kiralanması yapılacak. 
KIZILTAN HAYIRLI OLSUN
Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan Niğde Belediyesi tarafından S Plakaların ihaleye çıkmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, “Niğde Belediyesi’nden uzun yıllardır talep ettiğimiz S Plaka kararı geçtiğimiz haziran ayında Niğde Belediye Meclisinde kabul edilmişti. Kararın ardından Niğdeli şoför esnafımızın merakla beklediği S Plakaların kiraya verilmesi işinin ihalesi Niğde Belediyesi tarafından 23-24 ve 25 Eylül tarihlerinde yapılacak. Büyük uğraş verdiğimiz S Plaka konusu olumlu bir şekilde sonuçlandı. 
İlimizde 300’ün üzerinde personel ve öğrenci taşımacılığı yapan servis aracımız bulunuyor. Yapılan ihale ile 500 adet S Plaka kiraya verilecek. Servis araçlarımız S plaka takacak. S Plaka takıldığında S plakası olmayan araçlar öğrenci ve personel taşımacılığı yapamayacak. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyor, esnaflarımıza yeniden hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 
S PLAKA NEDİR?
S plaka; İller içerisinde servis işletmeciliği yapmak isteyen araçları ayıran plaka koduna verilen isimdir.
S PLAKA HANGİ TAŞITLARA VERİLİR?
1. Otobüs, 2. Minibüs
KİMLERİN S PLAKA ALMA MECBURİYETİ BULUNMAKTADIR?
1. Resmi ve Özel Kuruluşların kent içi yolcu taşıma istemine ücreti karşılığında cevap veren özel yada tüzel kişiler,
2. Okul öncesi, ilköğrenim ve orta öğrenim öğrencilerini taşıyanlar,
3. Mülkiyetlerindeki araçlarla kendi personelini taşıyanlar,
4. Müşteri hizmeti adı altında ücretsiz yolcu taşımacılığı yapan servislerin S plaka alma mecburiyeti bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER